Tuesday, February 22, 2011

WAKTU KLIMAKS DI PENANG



Hari Jumaat (18-2-2011) hari tu aku balik Alor Star gara-gara mahu join Mini Gathering yang dianjurkan oleh Ady Budika.

Dalam 5 lebih cam tu la kawan aku antaq naik motor ke jeti. Time tu adalah waktu klimaks (puncak) orang balik kerja, keadaan jalan tu paham-paham la sendiri.

Tambahan pulak orang Penang ni kalau ampa tengok depa bawa kenderaan memang ampa akan mengucap siap-siap. Jenis tak peduli apa dah senang ceta bawa style loqlaq.

3 tahun aku dok Penang ni memang paham sangat ragam pemandu kat sini.

Sapa yang pernah mai sini dan orang sini mesti ampa tau macam mana depa bawa kenderaan.


Time ni memang banyak kereta. Aku p naik motor ja.




Semua berpusu-pusu nak naik jambatan Pulau Pinang.

Kalau time ni memang sesak la jalan.




Bila sampai kat jeti masa ni tak la berapa ramai sangat orang.

Lega la sket.





Tapi lepas tu, ha dah jadi macam ni



Naik kereta ka naik feri ka memang akan sesak.

So, kalau ampa nak balik tu jangan la balik waktu puncak time orang balik kerja.

Aku balik time tu pon sebab tunggu kawan aku habis kelas nak hantar ke jeti.

Dah lama mana aku tak balik naik bas asyik dok rempit naik motor ja ke Aloq STaq. Lepas kena hujan ri tu masa balik Penang, serik la sat hoho..

Kalau ramai-ramai macam ni, jaga elok-elok la beg duit ampa atau harta karun yang ampa bawa bersama.

Tapi yang seronoknya macam-macam gelagat kita boleh tengok.

Pada yang nak mai Penang tu, ampa jangan terkejut tengok gelagat pemandu kenderaan kat sini. Bersiap sedia la dari segi mental dan fizikal yer.

=)



........................................................

KLIK BANNER UNTUK JOIN

ads

8 comments:

  1. besh nya la sesak2 camnih.. lama tak rasa menda ni.. ;)

    ReplyDelete
  2. klau k.l. Nie, mlm2 pun jamm hehee

    ReplyDelete
  3. dah jammed macam kl dah . maybe lagi worst kot . teehee . so , harap cik GKSP rempit moto dengan selamat . teeehee

    ReplyDelete
  4. skali je dlm idup naik jmbtn ni...mmmg sesak..hoho

    ReplyDelete
  5. tapi naik motor kan ley selit-selit ja.. hehe

    ReplyDelete
  6. mmg.. pemandu png ni agak kurang ajaq semuanya.. x leh bg muka.. aku pon geram tau ngan depa2 semua tue..

    waktu puncak masa blk keja.. slalu ja jem kat batu uban tue... bas kilang , rapit, ngan yg potong Q!! aii geram aku PANAS3x

    ReplyDelete
  7. hohoho..mau tau..orang penang bawak kreta memang main harung ja..tambah2 orang cina..dia rodong ja tak peduli orang lain..janji jalan tu dia punya..kui3..

    time sesak mcm ni naik moto lagi syiok..buleh eksyen dgn org yg bawak kereta..main selit2 ja..hek3..

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi