Thursday, March 3, 2011

DALAM HIDUP JANGAN TERLALU SERIUS





Hidup ni kadang-kadang jangan terlalu serius.

Sekali sekala gurauan itu penting.

Gurau senda itu kan resepi kebahagiaan berkekalan.

Sampai bila kita nak menjadi seseorang yang serius?

Adakah untuk menjaga nama dan biarkan orang beranggapan yang konon-kononnnya macho la kalau lelaki buat gitu, kalau bagi perempuan aku tak tau nak guna istilah apa.

Serius aku tak suka tengok orang yang selalu buat muka ketat ni.

Kita nak melawak pon takut. Salah melawak satgi silap-silap kena marah.

Senyum itukan 1 sedekah.

Kalau sebelum ini kita terlalu serius dengan hidup apa kata kita berubah untuk menjadi seorang yang lebih mesra alam?



NOTACIKGADIS: Time kita main, kita main sungguh-sungguh, time kita serius buat kerja, buat kerja sungguh-sungguh.




13 comments:

  1. hidup biar ceria..
    xmo penin² pala..
    stress nanti..
    gegege..

    ReplyDelete
  2. betol - betol..tak suke org buat muka ketat..
    tapi kdg - kdg ade jugak org yang mmg tak boleh bwak bergurau..
    salah gurau,parah jwbnyer..hehehe

    ReplyDelete
  3. yerla.. senyum mauu maneh kn .. kn.. hehe..

    wohoo..~

    ReplyDelete
  4. BTOL3~resepi kebahagian umah tangga tuh..tp xsuma org suka kita salu bguraw..bkn suma org leh tima..tp dh nama p0n manusia~haih..mcm2 la..d0nia suma tuh..

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum...

    hidup ini perlu sentiasa happy...
    serius biar bertempat

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum...

    hidup ini perlu sentiasa happy...
    serius biar bertempat...
    emosi perlu dikawal...

    ReplyDelete
  7. yezza..muka ketat mmg mengetatkn minda..haha..nk tegur pon takot.. =))

    ReplyDelete
  8. susah lahhh hidup ni kan...serius org ckp salah. main2 pun org cakap salah.

    :(

    ReplyDelete
  9. have a nice day cik GKSB..;p

    hidop hepi2 no...serius bertempat^^

    ReplyDelete
  10. saya memang suke gurau2 ngan kengkawan.. penah dulu kwn terasa ngan gurauan sy tu tapi tau2 je la org bila da sker gurau ni die x perasan. Last2 die bgtau sendri yg die terasa ngan gurauan saya.. huhuhu

    skang dah jarang gurau ngan kengkawan. kengkawab yg btul2 rapat je sbb rmai pempuan cpt sgt terasa..

    ReplyDelete
  11. DS: betui2. dalam hidup ni kena selang selikan dengan senda gurau dan smile. hehe. apa2 pun chill.

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi