Monday, March 7, 2011

DANGAI?? APA TU???

Sapa tau kuih dangai??

Tak tau?

Ni la dangai






Kalau sebelah utara ni kami panggil dangai tapi aku tak pasti kat tempat ampa panggil apa ka memang dangai ni berasal dari utara???

Waktu aku kecik-kecik dulu arwah tok wan aku selalu beli. Makan time panas-panas...Fuhhh sedapnya.....

Rindu rasanya nak kembali ke zaman dulu-dulu dengan arwah tok wan aku



Kalau petang-petang macam ni dapat makan kuih dangai kan best...

19 comments:

  1. waahh sapa taktaw mendalah ni mmg rugi..sodap kot

    ReplyDelete
  2. huh.. mesti sedap kn ? yumnn2..

    ReplyDelete
  3. dangai ni kalau dapat hat nyior muda memang sedap.

    kat london ada serupa rasa lain rupa dengan dangai. nama dia macaroon. bukan macaron biskut warna warni yg tengah femes tu.

    2-2 sedap makan masa panas.

    ReplyDelete
  4. saya sangat suka makan dangai...ni teringin nak makan ni..huhu

    ReplyDelete
  5. Hahahaa.. serius taktaw pon ader kuih nama dangai.. Nampak cam sedap jer!

    Kawan Kedah cakap.. dalam dia ada inti kelapa ekk?!

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum...

    lamanya tak mkn dangai...
    sejak emak xbuat dangai lg...
    sbb nyok xdk...

    bila balik kedah, cri dangai kt pekan pun xjumpa...
    sedapnya klu bleh mkn la ni...

    huhuhu

    ReplyDelete
  7. lma kot aku xmkan dangai ni...huhu...tringin2..kat mna bleh cari kat melaka ngan KL ni ha??????bgi port ckit mau carik

    ReplyDelete
  8. owh prnah dengan kue tu.. tp xprnh mkn lg..XD

    ReplyDelete
  9. teringat kat tokwan akak dulu..
    seminggu sekali ja dapat makan kuih ni sebab ada kat pasar malam ja..
    hhehe

    ReplyDelete
  10. sedap nih...adehh dh lama xmkn...:P

    ReplyDelete
  11. dangai memang aku xtau...tp bila aku tengok rupe kueh tue aku penah makan....dangai namanya ek??

    ReplyDelete
  12. err.. Langsung tak tau kewujudan dangai! Malu aaaiii!

    ReplyDelete
  13. erk! apakah ini???
    oh OE tak pernah jumpa....
    macam.... macam... kuih apa eh yang ada jual dekat pasar malam tu...
    OE pun tak tahu apa ke namanya kuih tu...
    eheheh...
    tapi manis.. betulkah????
    (n_n)

    ReplyDelete
  14. oh..baru tau nama dia dangai..selama ni tau makan ja..nama tak tau..bhahaha..sedap oh!

    ReplyDelete
  15. sedap!sedap! kena plak mkn time panas2...lamanya xmkn kuih ni...

    ReplyDelete
  16. even aida bukan org kedah tapi mmg suka giler lah makan dangai nih...huhuhu...

    ReplyDelete
  17. dulu2 je pernah makan... la lama dah xmakan...

    ReplyDelete
  18. x penah makan pon... waaa.... nnt nak carik la..

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi