Sunday, March 6, 2011

JOM KE MINI ZOO DI KEDAH


Assalamualaikum...

Yuhuu... Sebelum tu apa kata kita tengok pic ikan kap ni....



Perghhh banyak gila kan?

Seronok bagi ikan makan, tenang jer tengok...

Sebenarnya dah lama aku teringin nak p ke sini, nama tempatnya adalah Lye Huat Garden, Changloon.

Kalau sapa nak ke Perlis ikut highway tu mesti tau punya. Dia tepi jalan jer.

Tempat ni macam mini zoo macam-macam binatang pon ada sampaikan buaya dan harimau pon ada.




Masa ni pic candid, kalau ampa nak tau aku tengah melatah ni hahaha...

Tangga ni tinggi sangat aku dah la gayat hampir-hampir nak jatuh tadi huhu...




Bukan saja harimau dan buaya, gajah pon ada.

Ada 2 ekoq plak tu gajah.


Puteri ni punya la takut sampai dok peluk aku tak mau lepas.



Dalam banyak-banyak binatang aku suka sangat menatang ni comel~~




Tadi jumpa mak dan bapak gajah kan?

Ni plak anak-anak gajah.



Bukannya aku dan puteri anak gajah ye harap maklum!




Kalau ampa dari Perlis OTW balik ke Alor Star ikut jalan highway, tempat ni ada sebelah kiri ampa.

Lepas sket dari Pekan Changloon.



Kalau ampa boring-boring tu ajak la family datang sini.

Tiket masuk adalah RM10

17 comments:

  1. rm10???? mahal ke murah ni????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murah la taman burung seberang jaya pon kt rm30

      Delete
  2. hoho. mcm tau ja kat mna.. xpa t gigi p usha.. hehe

    ReplyDelete
  3. selalu dok lalu ja..tak tau tmpat apa ni..mini zoo rupanya..hehe..

    ReplyDelete
  4. best nye g zoo, niesz dah lame x g..hehe.

    ReplyDelete
  5. oo.. xtau plak yg kat kedah ada zoo.. hehe~

    ReplyDelete
  6. Tengok design depan, nampak macam tokong cina je...tu yang suspen bila kata tempat ni mini zoo...

    ReplyDelete
  7. x tau plak kat changloon ada zoo...nantilah kalu p tanah besaq...akan singgah...:)

    ReplyDelete
  8. @kuasai minda

    hahaha...

    itula pasal...sy pn xtau c2 sebenarnya mini zoo

    ReplyDelete
  9. gambar ikan tu pergghhh cantek bangat dong..

    ReplyDelete
  10. selalu lalu tp tak pernah singgah lagi la..huhhu

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi