Tuesday, March 15, 2011

KETAYAP

Assalamualaikum...

Hye selamat petang...

Kembali kita ke segmen makan-makan di petang hari.

So apakah makanan tradisional yang menjadi pilihan kali ni??

Kalau sebelum ni aku telah memilih Dangai dan juga kuih cara dan kali ni kuih apa plak yer?

Yang menjadi pilihan aku pada hari ini adalah kuih ketayap.

Nak tau macam mana rupanya??





Eh bukan ketayap ni

Tapi....

Macam ni yer..



Inti nyok.

Tapi memang sedap memang faveret aku.

Sekarang ni ada lagi ka orang muda yang reti buat? Aku sendiri pon tak pandai buat. Nak kena cari mak mentua pandai masak kuih tradisional ni baru tau.

Umi aku plak lebih kepada kuih moden tu pon tak berapa nak rajin sangat aku nak p blajaq hahaha....

Macam kata Mat Gebu dalam Vlog bersama Ben Ashaari selalunya anak dara bila nak kahwin baru nak belajaq masak haha.. Terkena batang hidung sendiri. Hohoho

Tapi aku pandai masak what cuma antara rajin dengan tak jer. Hahaha..

Aiseyman...Melalut sampai ke mana dah. Asalnya nak cerita pasal ketayap jer hehe..

Kalau nak tau resepinya p dekat BLOG SINI pic tu aku google tetiba terus sampai ke blog tersebut. Kredit tu her

=)



NOTACIKGADIS: JANGAN TERSILAP KETAYAP (LEBAI) DENGAN KUIH KETAYAP SUDAH

=)

12 comments:

  1. haa senang je buat ketayap nih paling simple !

    ReplyDelete
  2. ketayap erk...kat cni panggil kuih gulung ;) kalo ketayap bentuk petak empat segi inti daging@ubi ;)

    ReplyDelete
  3. ermm memang kuih ni sedapppppp..
    tetiba rasa teringin nak makan....
    manissss gitew..

    ReplyDelete
  4. @sue

    owh kuih gulung...baru tahu...byk panggilan juga eyh hehe

    ReplyDelete
  5. nadh nak bagi esaimen ni.. nt p gath. wat tau.. kami nak makan..
    markah esaimen ni meliputi 30% carry marks ya.. :p hahahahha..

    ReplyDelete
  6. mak ai pandai buat kuih ketayap. amacam, nak amik jadi mak mentua dak? heheh~

    *kuih dangai tu faveret tuh!!

    ReplyDelete
  7. paling simple jak buat kuih ketayap nie . hehehe . baru jak tadi pagi nampak kuih nie ~ hehehe :D

    ReplyDelete
  8. hg reti buat ka weh???nak rasa la..nnti bwk 26 ni!!!ahhahahaha

    ReplyDelete
  9. dlu.. sy kalau makan kuih ketayap, suka makan kulit dia ja.. inti buang.. heheh..

    ReplyDelete
  10. oh OE panggil kuh gulung...
    oh sedapnya..
    dah lama ibu OE tak buat nie...
    OE pun pandai jugak buat... tapi takat gulungkan jelah..
    hehhe...
    (n_n)

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi