Monday, March 14, 2011

KU PENING~

Teringin nak sambung master la lepas ni.

Kos aku hanya ada research dan mix mod.

Tapi 1 unit RM 255 untuk mix mod.

1 subjek plak ada 3 atau 4 unit.

Kalau nak habis cepat kurang-kurang kena 6 semester.

1sem plak ada 2,3,4,5 subjek nak kena amik so ampa boleh bayang kan tak kosnya dah berapa?

Kalau rajin try kira tengok.

Haihhh....

Kalo buat sambung PTPTu sampai ke mati la tak abeh bayaq lagi.

Ada sorang kawan aku ni, dia bangsa Cina, memang baik dengan aku. Dia suruh aku sambung master dan dia akan tolong support aku sket-sket.

Terhutang budi plak nanti payah.

Tak apa la, mungkin bukan rezeki aku nak sambung master.

Bila tengok kawan-kawan yang nak sambung master best ja, depa mampu.

Aku hanya dapat doakan kejayaan depa.


6 comments:

  1. huhu~ cheq paham apa yg cik gksb rasa.. cheq pon rasa mcm nak sambung master jugak lepaih grad dulu.. tapi bila pikiaq kos pengajian.. tangguh jap dulu.. la kena cari duit dulu keja apa yg patot.. takpa kalau bukan rezeki kita kat arah tu.. try cari yg lain pulak.. inshaAllah.. maybe rezeki kita kat tempat lain.. =)

    ReplyDelete
  2. kalo nak smbung master better buat research... mcm yg sy tgk la kan, kalo buat research senang nk dpt biasiswa dr universiti mcm unimap n uitm.. then nk apply jd lcturer pun senang... bab budget no need to worry.. kalo research, selalu lcturer ada grant so sblm kita dpt biasiswa, diorg blh byr dlu elaun. dlm 600 atau 1000 cmtu... then usm ada fellowship.. senang je nk dpt... :)

    and one more kalo nk lebih terjamin. apply la biasiswa dr mana2 universiti mcm unimap n uitm td sbbnya dh tntu ada kerja bila kuar,, as u know, zman skrg bukan sennag nk dpt keja.. n kalo industry, diorg payah skit nk amik fresh grad especially yg ada mster.. prinsip diorg, buat apa amik mster student kalo diorg blh gajikan dgree student.. ermm..

    ReplyDelete
  3. kalau pendapat sha la kan..anyss kerja dulu lepas degree..then, dah setahun kerja tu boleh la apply sambung master pulak..tp buat PJJ..sambil bekerja sambil belajar..so, yuran kite tu boleh guna duit gaji..tak payah berhutang dah..


    sha pun ingat nak sambung master pas setahun kerja nnt..skrang belum cukup setahun lg..


    apa2 pun, niat tu biaq simpan kukuh dalam hati..insyaAllah pasti tercapai cita2 nak sambung master..jgn give up k..

    ReplyDelete
  4. sabaq la kalu rezeki xkena mana la..

    ReplyDelete
  5. GK ambik course apa?klau babitkan industry cam engineering baik keja dl tkut2 pas abes nti xde org nk ambik keja...sijil tinggi tp xde pnglmn...apa kita bljq x selalunya kita guna masa keja...

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi