Wednesday, March 2, 2011

NAK SAMBUNG MASTER KE TAK?? KELIRU~


Assalamualaikum~

Wah dah masuk 2hb Mac 2011 kan hari ni?

Kejap jer masa berlalu.

Lebih kurang sebulan lebih lagi aku akan tamat pengajian di USM ni.

Dok terfikir juga sama ada nak sambung master atau tak. Tapi bila dengar cerita yuran master kat USM ni akan naik terus terfikir banyak-banyak kali.

Aku anak sulung kot, adik bawah aku ada lagi 5 orang. 2 orang di IPT, 2 orang lagi sekolah asrama. Yang kecik sekali si puteri tu.

Kalau aku sambung master, jenuh gak tu. Kalau aku keja, kalo tak banyak pon boleh tolong mak bapak aku.

Confuse~~ Nak sambung ke tak master?

Dan pada yang selalu datang blog GKSB dan tinggalkan komen tu, maaf kalau aku tak berkesempatan nak ke blog ampa kembali.

Student final year macam aku ni memang BZ sangat plus internet yang kadang-kadang dapat kadang-kadang tak gara-gara wireless yang macam apa lagi.

Apa-apa pon aku akan jenguk ampa juga walaupun lambat. Thanks yer selalu datang sini dan tinggalkan komen.



NOTACIKGADIS: TOLONG VOTE DESIGN BAJU DI SINI<----KLIK SINI

15 comments:

  1. tiada istilah bhenti menuntut ilmu dlm kehidupan..
    ada rezeki..ada masa..smbung ja..
    x rugi..
    mungkin buat msa skg..kita x nmpak apa yang ada dihadapan....bak kata ppatah 'bersusah-susah dahulu..bersenang -senang kemudian..hehe
    oppss!terlbih sudaaa....:-)

    ReplyDelete
  2. mcm nazz dulu..habis je dip..naz nak terus je smbung degree..tp bila fikir kan arwah ayh yg skit masa tu..naz tangguh dulu..skrang dah keje..n dah ade rezeki lbh skit..naz amik part time study..kalo de rezeki lagi..insyaallah nak amik master..tp lame ooo...pjj ni lame nak abis...huhu

    GKSB..fikir baik2 eh..smoga dapat buat pilihan yg terbaik..

    ReplyDelete
  3. buat SWOT n solat isthikarah. Minta petunjuk Dr-Nya.

    ReplyDelete
  4. GBSK, apa kata buat PJJ? sambil bekerja sambil belajar. Huuuu..

    ReplyDelete
  5. saya sangat setuju dengan komen2 di atas :) ape salah nye cari duit dlu, then part time belaja.. ramai org skrg wat cam tu :)

    ReplyDelete
  6. lama x singgah sini....
    sambung jer....muda lg kan...
    ada peluang sambung jer

    ReplyDelete
  7. rasany bila dh ambik..duit kita akan usaha utk mmbolehkn pengajianu tamat... cuma srg hati ckp aku malas nk pening2 blaja ke ckp ku rsa nk release..pgg2 duit dlu??hehe

    tp kalu syg kat umur..bak smbung trus..

    ReplyDelete
  8. ermm klu nak keje dulu pun ok..lg setahun ke..sambung master,ok tak?

    ReplyDelete
  9. cikgu2 salu ckap kalau bole smbg blaja terus smbg..
    nanti dah pegang duit dah rasa malas nak belajar..
    hehehe

    ReplyDelete
  10. bg pendapat saye..kerja dulu..then sambung master pulak buat part time..skang ni nak cari kerja pun susah jugak..kalau terus sambung master pun belum tentu senang nak dapat kerja terus bile dah habes..skang ni banyak saingan sebab ramai yang belajar tinggi..

    ape2 pun fikir yang terbaek untuk diri sendiri dan tak membebankan..buat solat istikharah dan mintak petunjuk Allah..insyaAllah..niat yang baik pasti dipermudahkan..

    ReplyDelete
  11. tobat jeles tgk kawan-kawan ramai sambung master.tapi apakan daya,,ku tak mampu..owh~

    ReplyDelete
  12. keje dulu pon ok gak.. kl rase leh manage time, buat PJJ.. ilmu dpt duit pun masyuk..

    ReplyDelete
  13. kalau ada rezeki nak sambung, sambung jelah...
    kalau rasa nak kerja dulu dan baru nak sambung pun tak apa je kan....
    nanti dah rasa ada duit, barulah pergi sambung...
    tak kisah...
    yang penting niat tu kena betul...
    either nak belajar atau tolong parents...
    dua-dua tu tak salah...
    (n_n)

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi