Sunday, March 6, 2011

TIGER SHOW??? OPSSS.....



Dalam entry semalam, aku ada cerita p Mini Zoo di Kedah kan?

So hari ni aku nak tunjuk warga-warga menatang yang ada kat sana.


Ular. Gila besaq...geli eeuwww....




Buaya pon ada. Agak-agak ni kategori buaya darat tak?





Harimau pon ada.. Asyik dok mengaum ja.. Ingatkan bunyi apa sekali ada tiger show la...

Tiger show?? Opss...





Aku tak tau la nama apa menatang ni huhu... Ampa tau tak apa??



Masa aku tengok burung ni tetiba ada 1 benda yang puteri cakap pasal burung ni.







Ikuti dialog ni:

Aku: Adik tengok burung tu ada apa atas kepala dia

Adik puteri: Ada bunga api atas kepala dia.


Terus kami gelak hahaha...

Ampa tau tak bunga api besi tu? Bila cucuh dia menyala macam crown atas kepala dia.

Kalau tak percaya cuba tengok




Ni dia



Kalau ampa boring tak tau nak buat apa bila hujung minggu apa kata ampa bawa family mai sini.

LOKASI: LYE HUAT GARDEN, CHANGLOON KEDAH

30 Minit dari Alor Star melalui highway

(bergantung kepada kelajuan kenderaan. kalau kena saman sendiri tanggung hehehe)

7 comments:

  1. hehe..akak igt ade tiger show sini..nk tengok guaner..rupa2nya real tiger show..eheks..

    masa akak gi zoo kemaman..si tiger ni tak buat show pom...asik berdengkur ajo..tapi takut weh tgk tiger ni sb mmg besarrr...

    ReplyDelete
  2. cik GKSB pernah gi ladang anggur kat kedah tak???
    tau tak kat mana??cik siti ingat nak pegi ujung minggu ni...hehe

    ReplyDelete
  3. walaupun dulu matrix changloon...selalu jak ulang alik balek umah lalu depan tu...tapi xpenah skali pom jejak kaki melawat haiwan-haiwan di situ...huhu

    ReplyDelete
  4. eeeeeii! Nak demam tgk ular tu! Geeelii!!

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi