Thursday, April 7, 2011

3 TAHUN~HAMPIR SAMPAI KE PENGHUJUNG



Diam tak diam, hampir 3 tahun dah aku bergelar student USM.

Banyak perkara baru yang belajar di sini. Bertemu dengan kawan-kawan baru, berlainan latar belakang, agama dan juga macam-macam perangai.

Masa mula-mula masuk USM, memang teruja habis. Dapat pula kawan-kawan yang memang sekepala, time tu memang enjoy gila.

Dari situ la aku mula kenal tempat-tempat makan di Penang ni, sampai la badan aku jadi cam sekarang ni demok!

Mau tak demok, mai tengah malam ja ada saja member ajak kuaq makan, kadang-kadang sampai ke seagate pon jadi keja walaupun time tu dah kul 1 pagi gara-gara teringin nak makan tomyam.

Tapi sejak aku tahun 3 ni, dah tak buat semua benda-benda cam tu. Member-member semua dah habis berpecah belah, gaduh sana sini haihhh.... Bila ada pihak ketiga yang dok cucuk ni, jadi batu api memang berpecah belah la jawabnya.

Aku??

Cool jer.. 2-2 pihak aku kawan, sama rata. Tak ada nak bermuka-muka macam sesetengah orang tu, depan aku baik gila belakang kutuk cam apa lagi. Pastu bawa cerita kat bebudak 1st year aku macam ni, aku macam tu..Bila dah lama-lama depa sendiri boleh bezakan perangai sebenarnya orang yg jenis talam dua muka ni.

Bagi aku, 2-2 pihak kawan aku, aku kenal depa dari 1st year lagi kenapa kerana masalah depa kita nak sangkut sekali, so better jadi pihak berkecuali =)

Done cerita pasal kawan-kawan.

Sekarang ni nak cerita pasal bebudak kelas aku plak. Semalam kami buat majlis perpisahan. 3 tahun bersama mesti ada pahit manisnya.

Jom lihat gambar-gambar




Aku dengan geng-geng sopan hehe..
Depa ni paling senyap dalam kelas. Tahun 3 baru la nak mesra dengan depa



Aku memang g kelas pakai simple jer.. Bukti ada dalam gambar =)






Lecturer kami DR Azlinda Azman yang merupakan kakak kepada pembaca berita Azwaliza Azman dan DR Syahid Booley lecturer dari UK.



Sebahagian daripada budak kelas bersama lecturer



Semoga persahabatan kita akan berkekalan. Maaf kalau ada salah silap yang aku sedar atau tanpa aku sedar aku lakukan pada ampa semua.

Pada sahabat baik aku yang aku kenal dari sekolah dan sampai ke U pon kita masih bersama, aku minta maaf kalo aku ada buat salah, aku tak tahu apa aku dah buat kat hang sampai hang terasa sangat, kalau ada tolong bagitau aku, aku sayang hang, aku tak mau persahabatan kita terputus sampai sini ja. Aku tak tahu nak tanya hang macam mana, mungkin ni la medan terbaik yg aku boleh luahkan.

3 tahun bersama di USM akan sampai ke penghujungnya tidak lama lagi. 5-5-2011 aku akan meninggalkan USM dan Pulau Pinang. Insyaallah ada rezeki, panjang umur kita jumpa lagi bulan 9 ni untuk majlis Konvokesyen.




NOTACIKGADIS: JOM JENGUK 3 BLOG INI.

FRAMES & LENSES~~Blog Hijau yang sejuk hati mata memandang

PAK CU SOFI~Yang lucu tapi sebenarnya serius orangnya

LELA-FAROUK~Yang selalu bertuah dalam contest




9 comments:

  1. sob sob ! huwaa~ sedih pulak dok pikor nk abes nih..

    *meleleh hingus

    ReplyDelete
  2. pernah merasai detik2 itu..sgt sedih ok!

    ReplyDelete
  3. bestnya sempat buat majlis macam tu....kelas kitaorang budak melayu tak ramai...yang perempuan memang member kitaorang jelah...


    New Entry: Sana sini | Dacing, Roket & Bulan?

    ReplyDelete
  4. bestnya sempat buat majlis macam tu....kelas kitaorang budak melayu tak ramai...yang perempuan memang member kitaorang jelah...


    New Entry: Sana sini | Dacing, Roket & Bulan?

    ReplyDelete
  5. uiks...
    patutla mintak link 3 terpantas...

    thanks dear...
    tak bertuah tuk GA anyss...
    sob sob...

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi