Saturday, April 2, 2011

BILA KESABARAN SEMAKIN MENIPIS



Aku nak tulis sesuatu yang aku rasa memang aku tak boleh nak pendam-pendam dah. Bila tahap kesabaran aku dah sampai satu tahap yang membuatkan aku hilang sabar, sorry to say la aku nak buat baik lagi dengan orang tu.

Aku memang tak pandai langsung nak menyembunyikan perasaan marah dan aku sendiri tak suka nak hipokrit depan orang. Apatah lagi kalau orang buat taik dengan aku, depan aku berlagak baik, belakang macam cilakak!! Kasar tak ayat?? Ok abaikan.

Sabar, sabar, sabar. Dah macam-macam cara aku buat tapi semakin menipis plak kesabaran aku tu. Semakin dijolok sarang tebuan nampak?? Mahu cari pasal kah??

Uiii....Aku ni dah la susah nak marah, susah nak benci orang, sekali bila aku dah marah apatah lagi orang buat taik kat aku...Payah plak dia nak reda.. Kira nak meletup ja ni.. Haihh... Sabaq-sabaq.






7 comments:

  1. sabar2 nur....jangan ikutkan marah di hati tu...tak kemana t

    meh baca nih dulu..bagi hilang mrah tu
    ** Tip Telefon Bimbit Masuk Air **

    ReplyDelete
  2. kenapa nie??ce cite...
    xpon....rasanya sabar pon ok gak..sabar-sabar......

    ReplyDelete
  3. tarik nafas panjang-panjang, tenangkan fikiran dengan lafaz zikir. lupakan dendam, dendam itu punca hati rosak. pnw~

    ReplyDelete
  4. hehe. sabar sabar babe!

    kalau kte pulak, kte ni jenis suka memendam. lagi la tak elok.

    kalau marah pendam, kalau suka pon pendam. tapi kalau happy, kte akan show! haha

    sebab jenis tak suka nak marah orang, so better simpan,. tapi sebenarnya tak elok juga~

    ReplyDelete
  5. sabar2..
    payah klu meletup nnti....

    ReplyDelete
  6. ni kira kes talam 2 muka la ni GK..

    talam macam tu jangan dilayan..

    makin dilayan makin sakit hati..

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi