Wednesday, April 20, 2011

CINTA MONYET DALAM KALANGAN REMAJA~SWEET KER??




Pergh...Tajuk tak menahan.


Baru lepas tengok Wanita Hari Ini kat TV3. Tajuk cinta monyet di kalangan anak-anak. Disebabkan aku tak ada anak melainkan anak tekak dan anak mata so aku tukar tajuk dalam kalangan remaja.


Sapa tak pernah melalui cinta monyet di zaman sekolah rugi. Rugi pada aku sebab benda tu la yang akan kita kenang bila kita tua-tua nanti. Siap boleh cerita kat cucu kita. "Cu, kalau cu nak tau nenek masa zaman muda-muda dulu hot....Ramai tergila-gilakan nenek...auuwwww" hahaha boleh tera tu??


Bila ingat balik cinta monyet masa sekolah dulu, nak tergelak pon ada, sakit hati pon ada. Aku start kenal cinta monyet start form 1. Hahaha..gila gatai nak mampuih. Masuk form 2, dapat surat cinta. Minta nak couple. Aku ingat lagi nama dia Syamil. Pengawas perpustakaan sama aku gak.


Ajak bercinta pastu bila jumpa dok wat malu-malu. Boleh plak dok curi-curi tengok aku disebalik rak buku hahaha... Lawak gila. Cukup seminggu aku hantar surat kat dia kata tak mau couple ngan dia, aku minta putus. Hahaha..Budak-budak katakan.





Tapi yang aku paling ingat sekali masa tu dia anta email siap biodata dia lagi ala yang ada makanan kegemaran, hobi, cita-cita. Hahaha.. Syok plak ingat zaman budak-budak dulu.

Lepas putus ngan dia, dok sat couple plak dengan Izwan. Time ni la kawan baik aku sendiri tikam belakang. Dok muhung aku macam-macam sekali balik sekolah berjemput. Izwan ni dok jemput dia naik motor balik sekolah. Ngan dia ni sat ja gak kot. Aku pon tak ingat lama mana.


Masuk form 4 couple plak ngan Firdaus. Sekampung dengan aku. Aku dapat p Teknik Kangar, dia dapat p Teknik SP 2. Sekali ada awek baru kat sekolah sana. Dengan alasan sunyi pastu kawan-kawan ada awek kat sana. Abeh SPM terus putus. Aku ni punya la setia kat dia. Haha ngok ngek ja.

Cinta itu indah



Tapi sampai sekarang ni kami berkawan lagi. Aku fikir cam ni la, tu zaman budak-budak masing-masing tak matang lagi, so tak salah kalau berkawan. Dia pon ok ja. Kadang-kadang dok kuar gak ngan dia. Tapi sekarang dia dah dapat keja tetap kat Sibu, Sarawak jadi Polis. Dia pon dok pulun kumpul duit nak kawen, aku pon sama eyh??


Tapi zaman sekarang budak-budak remaja ni lagi advance. Dah ada FB, dok bercinta dalam FB. Mana ada surat-surat dah. Banyak plak tu kes sosial. Kecik-kecik dah pandai yang tu yang ni.


Macam-macam kan? Pengalaman cinta monyet ni indah kalau dikenang. Mesti ampa pon dok terbayang-bayang kan kisah cinta monyet ampa tu. So apa kata ampa kongsikan sama. Kalo rajin, Buat entry dan tinggalkan link ampa kat entry ni. Seronok gak kalau tau kisah monyet ampa tu.


Dan lebih sweet lagi kalau cinta monyet tu kekal sampai jinjang pelamin. =)





NOTACIKGADIS: Pic Google




24 comments:

  1. takda kesempatan..sebab takdak spa suka nak ajak cinta..ahahahah

    ReplyDelete
  2. rdu nya zaman tu. ahahahaha.. besh2..

    ReplyDelete
  3. hahaha.. lawak la entri nie GK.. =p
    baru 18, x cukup pengalaman lagi.. =p boleh ka mcm tu??

    ReplyDelete
  4. comel monyet2 itu,.. sambil jejaka itu meninggalkan jejak untuk dijejaki,.

    ReplyDelete
  5. masa mula2 bercinta, akak form 3..
    ntah betul ke itu dinamakan cinta..wakakakakka...
    tp masa tu akak curang...
    main kayu 4...huhuhuhu
    tp mmg teruja betul bila dpt surat cinta...berangan, berkhyal, lalok.. (pastu jatuh kusi sbb byk berangan)
    betul2 serius bercinta, ngan en garpil..suamiku tersayang...
    masa tu8 dh dewasa, umo dh 23 masa mula bercinta, n kawin umo 26...

    ReplyDelete
  6. masa mula2 bercinta, akak form 3..
    ntah betul ke itu dinamakan cinta..wakakakakka...
    tp masa tu akak curang...
    main kayu 4...huhuhuhu
    tp mmg teruja betul bila dpt surat cinta...berangan, berkhyal, lalok.. (pastu jatuh kusi sbb byk berangan)
    betul2 serius bercinta, ngan en garpil..suamiku tersayang...
    masa tu8 dh dewasa, umo dh 23 masa mula bercinta, n kawin umo 26...

    ReplyDelete
  7. massa sekolah dulu2 ada cinta moyet tapi always bertepuk sebelah tangan saja pasai saya x hensem....;(

    ReplyDelete
  8. cinta monyet?ramai gak kawan sy yg masa sek dulu terjebak dalam cinta monyet ni dan ramai juga yang kekal sampai ke jinjang plamin.....

    ReplyDelete
  9. sweet.. hehehe.. plg xleh blah bg biodata sgla tu.. pasai pa ya bila ada cita2 yg mcm ni msti nk bg biodata..

    ReplyDelete
  10. hang betoii ~~
    cinta monyet sweet ~

    ReplyDelete
  11. wah..kantoi gk couple bnyak..
    haha..bad pun couple smggu pas2 clash..
    biasalah monyet bercinta..bhahaha!

    ReplyDelete
  12. tak de cinta monyetlah....first time couple pun masa dah umur 22..masa sekolah ada gak yang ajak couple tapi kononnya bajet macam budak nerdlah....
    tapi masuk matrik mula buat skandal sana sini...hehehe


    New Entry: Petua mengelak pitan

    ReplyDelete
  13. CINTA MONYET ibarat cinta manis di zaman kanak2..
    http://nana4one.blogspot.com/2011/03/indahnya-cinta-kanak-kanak.html

    nnt nk wat lak cinta monyet..tunggu!~~~

    ReplyDelete
  14. wah..byknya cinta monyet cik gbsk

    ReplyDelete
  15. "dalam kalangan remaja" pergh ayat tatabahasa yg betul...tabik sama boss :D

    hehe..GKSB kenai cinta form 1 ?? wow..an kenai form 4.. :D yela..sape la nak kat kita ni..gk x pa la,dia hawt,an ni muka xdak,apa pun xdak..hehe..

    ReplyDelete
  16. muahaha seronok la bcinta zaman kecik2

    ReplyDelete
  17. xpenah cnta monyet..xdak sapa maw=(

    ReplyDelete
  18. prnh merasa mmg manis, tp mmg diakui cinta monyet ni mmg tak ramai yg kekal...huhu

    ReplyDelete
  19. gk terbek...mai baca entry nie khas tok owg yg nk exam cm gk nie...
    http://angahshark.blogspot.com/2011/04/doa-peperiksaan-selamat-mencuba-ikhlas.html

    ReplyDelete
  20. err.. sy pnah cinta monyet msa skolah rendah je..
    msa remaja xpnah.. ;-p

    ReplyDelete
  21. PERHATIAN..anda di Tag...haha

    http://hazrilhafiz.blogspot.com/2011/04/contest-gambar-desktop-lappy.html

    ReplyDelete
  22. ahahaha..dah pernah tulis dah pasal ni..;p

    ReplyDelete
  23. haha, penangan WHI lah ni kan.. :D

    syada x pernah kapel tapi....
    suka diam diam je..bhahaha

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi