Sunday, April 24, 2011

KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN =)



Assalamualaikum~~

Halu2...mesti frustkan baca ENTRY ni semalam?

Ok, jom aku sambung balik cerita.

Dipendekkan cerita, group Kami Blogger Utagha (KBU) telah mengadakan majlis perpisahan ahli KBU iaitu Me'aw, Tomato Kering dan juga Bulat yang diadakan di rumah sewa mereka di Permatang Pauh.

Konsep majlis ni adalah potluck. So kami semua pakat bawa sorang sket makanan selain BBQ yang disediakan oleh Tuan rumah.

Hasilnya agak banyak makanan dan beraneka jenis yang pastinya memang lazat. =)






Memang sangat meriah apatah lagi temanya adalah tradisional. Yang lelaki pakai baju melayu dan perempuan baju kurung.

Ingatkan ramai yang tak ikut tema tapi boleh katakan 98% ikut tema. Memang terbaik ar.....

Ampa boleh bayangkan tak pakai baju melayu sambil bakar ayam, naik motor dari Alor Star rempit pakai baju Melayu?? Fuh memang terbaik dari ladang.

Tak percaya??

Meh tengok gambar ni



Comel sangat kan? Hahaha...

Cuma yang boleh aku katakan, kalau kita sporting, sesuatu benda yang dilakukan tu akan meninggalkan kenangan manis untuk kita.

=)




Dan aku sangat berbangga dengan ahli group KBU dimana tagline kami adalah WE ARE FAMILY.

Memang lain daripada group lain. Semua dah macam family, tak ada langsung istilah pilih kawan, kami semua memang sekepala. Sila jangan jeles wahai ahli group lain haha...

Masa nak balik tu sesi bergambar macam-macam gaya ada haha..

Jom tengok gaya-gaya bebudak KBU ni


GAYA COMEL




TANGAN DI BAHU MATA KE ATAS

Sila fokuskan kepada orang yang baju hijau




Dan yang terbaik dari ladang....

Sapa setuju sila angkat tangan macam saya



GAYA USOP WILCHA DALAM HANTU KAK LIMAH

Meriah sangat... Kalau ingat balik memang tergelak-gelak aku sorang-sorang. Macam-macam gelagat ada.

Dah la aku ni memang suka gelak dan kuat gelak, memang tak dapat nak cover-cover dah haih hahaha..

Sory nowh kalau cheq ni gelak kuat... Kui3..

Yang syoknya ingat Kirin Selama Perak dan Syakira ja ka boleh ada geng?

Aku pon ada geng gak pa...



Geng Purple =P




Dan pesanan kepada adik-adik ku bertiga

Onie Iyoko, Erika Rain, Tatia Bulat

Setiap pertemuan pasti ada perpisahan. Itu adalah kenyataan yang kita kena terima cuma jangan jadikan alasan perpisahan ini sebagai satu halangan untuk hubungan kita terjalin. Walaupun dimana anda berada ingatlah yang WE ARE FAMILY~KBU.

Tak mau sedih-sedih. Jangan nangis-nangis dah. Insyaallah panjang umur kita jumpa lagi

=)


Berdiri dari kiri: Dek Nazz, Cik GKSB, Kak shida
Duduk dari kiri: Erika, Tatia bulat, Onie aka me'aw


Untuk entry versi lain pulak jom terjah BUDAK KECIK ni



PIC KREDIT TO MR. AFRO dan MIKRO KOKUS



NOTACIKGADIS: Kalau kenduri aku nanti panggil depa jadi mentara ok gak kan? Hahaha =P




23 comments:

  1. komen pertama ; sedih sebab lepas nih mungkin susah nk jumpa mereka2 tu . :(

    komen kedua ; oke kita mmg sangatsangat sporting + happening !

    komen ketiga ; hahhahaha anda memang kuat GELAKKK !!!

    komen keempat ; MR.AFRO tu sapa ???? HAHAHAHHAHAHAHAHHA ! :p

    ReplyDelete
  2. Wokeh...dah letak link dlm post MIkro ^_^

    ReplyDelete
  3. we are family... bangga menjadi salah seorang keluarga KBU....

    erkkk kami x geng dh la gksb.. kami kembaq... hahahahaha

    ReplyDelete
  4. silap profile p komen waaaaaaaa ! guna profile kakak ! tapi tapa , MR .AFRO itu saya !

    ReplyDelete
  5. ermmmmm.....
    terharu pon ada.....

    mcm mna papa khai leh terjebak ngn kemerengan ampa2 suma....

    kui..kui..kui...

    WE ARE FAMILY.....

    ReplyDelete
  6. Fuh..macam hari raya saja rasanya...

    ReplyDelete
  7. wah best nyer korang.yg penting sejukkkkk mata memadang korg pakai kurung dan bj melayu....

    ReplyDelete
  8. wah... kelihatan amat best di situ...
    (n_n)

    ReplyDelete
  9. Sekali lagi tak dapat join. ^^"


    p/s : Sampai dak salam cek kat ehem2? ;p

    ReplyDelete
  10. waaaaaaaaaaaa~~~~~~~semua memang terbaikkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!

    sayanggggggggg semuaaaaaaaaaaaa!!!!!

    hope dapat jumpe lagi ....... :'(

    ReplyDelete
  11. meriahnya...

    best tengok..happy ja..

    kenangan semua tu kan..;-)

    ReplyDelete
  12. xsuka sbb xda muka aku!!
    hukhuk..kecik ati :(

    ReplyDelete
  13. sungguh meriah..sayangnya tak leh bergambar sambil berposiing ngader macam hangpa..ahahahaha

    ReplyDelete
  14. macam2 no ampa.. keras perut bergelak dh nie.. hahhaha

    ReplyDelete
  15. waa meriahnya , jeles2 . nk join jugak :p

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi