Monday, April 11, 2011

KELAS BASIC CUPCAKES~PESANAN UNTUK MAT GEBU




Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ini adalah kelas bakedecorate yg pertama Kak Chik hadir, kelas Basic Cupcakes bersama Pn. Rani Changlun. Banyak ilmu & petua yg dpt dikongsi bersama sifu Rani.

Thanks Rani, u'r so friendly. Dah lama nak pi ambik kelas ni tp tak berkesempatan, akhirnya tercapai jugak. Nampaknya Kak chik agak ketinggalan berbanding dgn org lain, dlm usia ni baru la 'dan' belajar. Apapn selagi ada kemahuan, di situ ada jalan. Tak kira berapa usia anda, ye tak?

Ini adalah beberapa gambar yang ingin kak chik kongsikan pada semua sepanjang kak chik menghadiri kelas Basic Cupcakes ini.




Dan ini adalah hasilnya apabila cupcakes ini siap.







Dan kepada Mat Gebu, Kak chik memang suka menjenguk blog Mat Gebu, Kak Chik cadangkan agar Mat Gebu boleh terbitkan sebuah buku yang mengandungi semua resepi ataupun masakan yang Mat Gebu pernah buat. Kalau diterbitkan, Kak Chik la orang pertama yang ingin memilikinya.


...................................................................................................................


Opsss....

Jangan heran na kawan-kawan. Ampa masih berada di saluran yang betul dan blog yang betul iaitu milik Gadis Kampung Separa Bandar.

Ok yang menulis tersebut adalah umi aku. Umi aku memang minat bab-bab buat kek ni. Selalu jer buat kek cuma anak dia yang sorang ni agak culas sket bab-bab ni haha..

Saja aku bagi peluang dia menulis untuk entry kali ni siap ada pesanan lagi untuk Mat Gebu. Kalau ampa nak tau, umi aku ni selalu ja buka blog Mat Gebu.

Dan insyaallah, umi aku juga akan bakal ada blog nanti.



NOTACIKGADIS: Lepas ni anak-beranak kami pakat ada blog la.. Errrr..Pak Mat Gebuss tak bercadang ker nak terbitkan buku??



17 comments:

  1. wahh.. kna blajaq dari mat gebu nie.. haha

    ReplyDelete
  2. wahhhhhhhhhhhhhhhh~ buleh la bwk cupcakes mai umah kami nnti .. lalalal ^^

    ReplyDelete
  3. fuhhhh...rajinnya mak cik gk p class cupcakeeeee :D

    ReplyDelete
  4. erin pon suka buat cake, penah try kot buat cuppies. bila time kat deco jaa hancusssss

    ReplyDelete
  5. jeles! jeles! dni nak wat cupcakes gak. uwaaaaaaaa nak sekotak!

    ReplyDelete
  6. uittt..anis ke yg blaja??
    buat ni best..
    tp mkn xbest sgt kan..sbb manis..huhu

    ReplyDelete
  7. mana yang akak nyer..chup chup..sedap cupcakes malam tu..alhmdlah dapat gak merasa...dah lama kepingin cupcakes...masa besday xde org kasi :( tp umi mmg sporting habis

    ReplyDelete
  8. sokon! sokon!

    CMG patut bukukan resepi2 dia siap dgn gambo ori sekali!

    ReplyDelete
  9. @ERIN

    HAHAHA...BAB DECO MEMANG HANCUSS LA KN...GK PN SM..XKREATIF

    ReplyDelete
  10. rajinnya umi cik gk buat cupcake leh la suh dya ajar km kami tak reti buat cupcake taw buat kek ajo cupcake tu terasa mcm byk lak nk buat design tu nuh huhu sedapnya leh la bak mai kt km sikit huhu

    ReplyDelete
  11. wah kebetulan saya pon baru wat entry pasal cupcake... cumanya kek kosong jer. baru first time try, masih banyak perlu belajaq... jap g nk p jenguk blog mat gebu jugak lah :)

    ReplyDelete
  12. errr..saya gebu,tapi x suka memasak..hahahahahhaa

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi