Sunday, April 10, 2011

MENCARI YANG SEMPURNA SEDANGKAN DIRI......

Kadang-kadang kita selalu merungut pasal pasangan kita

Itu ini serba tak kena

Mula la hati mahu beralih arah

Tapi malangnya, bila beralih arah, kita masih tidak berpuas hati dengan pasangan kita

Kesalahan demi kesalahan dicarinya

Mencari dan terus mencari

Dan sampai satu masa,

Baru kita sedar, diri sendiri tak sempurna tapi menginginkan yang terlalu sempurna

Mula hati menyesal, tapi semua sudah terlambat

Bagi aku, kita kena ingat setiap kekurangan orang mungkin adalah kelebihan pada kita, dan setiap kekurangan kita mungkin kelebihan pada orang lain

Terimalah seseorang itu seadanya

Senyum Mau Maneh




12 comments:

  1. betol betol betol~ sokong sgt~ buat apa nk yg sempurna sedangkan diri kita pon serba kekurangan. belajar la terima kelebihan dan kekurangan pasangan masing2 :)

    ReplyDelete
  2. kekurangan kita di tampung dengan kelebihan dia. tu jugak sebaliknya.. sebab tu la pasangan tu saling melengkapi.. ;) rasa2 nya la.. (pendapat orang tak bercinta.) :D

    ReplyDelete
  3. setiap org x sempurna..terima pasangan anda seadanya

    ReplyDelete
  4. xsemsti nya kalu kita nk yg perfect leh dpt perfect gak..kalu dpt xkn kekal bahagia...insyaalah allah dh tentu kn takdir kita semua nie...caya la..

    ReplyDelete
  5. <--kesempurnaan tu bila kita menganggap kelemahan tu satu kelebihan .. :)

    ReplyDelete
  6. kebanyakan manusia jarang bersyukur dgn apa yg dah mereka miliki kerana terlalu mencari kesempurnaan..

    ReplyDelete
  7. kalo kita dok judge org,
    sure org juga akan judge kita..
    huhuhu..


    terima saja seadanya,
    dengan hati yg terbuka : )



    layannnn~~

    ReplyDelete
  8. lama x komen sini.. hee
    setuju la dgn kata2 cik GK.. kita kena bersyukur ja dgn apa yg ada
    =)

    ReplyDelete
  9. if u can't 4get the one who got away , can u love the one u're with ? - emily giffin :]

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi