Wednesday, April 27, 2011

WAKIL GROUP ANTI BLOGGER MOHON MAAF




Pergh...

Panas panas.... Isu pasal Group Anti-Blogger ni yang dok buat kacau dekat group lain.

Yang aku tau semalam yang kena group Blogger Perak dan Group Kami Blogger Utagha (KBU).

Lepas slow talk dengan salah seorang ahli dia apa yang aku dapat simpulkan budak-budak ni baru habis SPM. Dah tak ada keja sangat la tu, tu yang bikin kekacauan sedangkan tanpa depa sedaq, benda macam ni bukan boleh buat main-main.

Cari pasal dengan orang yang salah dan situasi yang salah. Siap ada ahli group KBU yang suruh report dekat web ni lagi http://aduan.skmm.gov.my/

Ampa bayangkan la, depa ni budak-budak lagi, baru habis SPM, kalau kena report apa yang ampa buat tu, dan pihak yang berkenaan amik tindakan, tak pasal-pasal ja gelap masa depan ampa. Bukan calang-calang sekolah ampa dok mengaji. Maybe ampa ni terlebih pandai sampai buat macam ni kot.

Depa ni bergerak dalam 1 kumpulan, cuma nak pesan la kalau kawan ampa dok buat benda yang tak sepatutnya, sebagai kawan ampa tegur bukan join sekaki. Group anti-blogger tapi ampa lupa ka ampa juga salah seorang blogger???

Dan salah seorang wakil dari group ni dah meminta maaf.

Dan aku sebagai admin group KBU memaafkan budak-budak ni. Kita anggap ja perbuatan ini sebagai kenakalan depa, ya la budak baru habis SPM tak boleh nak fikir lagi.

Cuma lepas ni berhati-hati la. Nak seronok ada cara nya bukan bikin kacau macam ni. Ni baru sket. Kalau ada yang buat aduan pasal ni tak pasal-pasal ja masa depan yang cerah jadi gelap.

Lain kali berfikir dulu. Bila tengok blog gabungan yang depa buat antara semua ahli, ada antara ahli tu sangat-sangat berbakat. Entry yang dihasilkan memang aku boleh tabik spring.

Cuma mungkin tercalar sket gara-gara group anti-blogger yang depa tubuhkan tu. Sekarang ni group tu dah bertukar. Dah tak ada group anti-blogger. Bagus la kalau cam tu.

So pada yang berkenaan, kalau nak buat apa-apa tu fikir dulu, ampa semua pon dah besar panjang, mengaji sekolah hebat-hebat sepatutnya ampa jadi contoh yang baik bukan buat benda yang tak berfaedah macam ni.

So, tepuk dada tanya hati

Senyum Mau Maneh

=D



Minta tolong VOTE GKSB klik bawah sini yer

22 comments:

  1. btol3..setuju ngan gk..kng xpasai2 gelap masa depan..tp sebelum buat pa2..kena la fikir2 jauh..jangan seronok ja

    ReplyDelete
  2. Jadilah blogger yg berhemah tinggi...mcm saya...hehehe

    ReplyDelete
  3. eh?? ada marah-marah ker? anti-blogger? ler... tak de kerija ler dorang ni....

    ReplyDelete
  4. btoi btoi btoi. takot gak kalau kita p repot, depa ni kna tindakan undang undang, tak pasai ja masa depan tu gelap..haishhh..xpa la..pengajaran buat depa ni...

    ReplyDelete
  5. takda kerja ke?buat group anti blogger?adehh .hina ke blogger ni?terpukul akak sekejap.

    ReplyDelete
  6. macamana hang tau depa BESAR + PANJANG......???

    ReplyDelete
  7. "Kita anggap ja perbuatan ini sebagai kenakalan depa, ya la budak baru habis SPM tak boleh nak fikir lagi."
    saya pun lepasan spm.. terasa3!! :((

    ReplyDelete
  8. HIHI hai .

    Sayerww sowieww .

    Ngeh Ngeh .

    ReplyDelete
  9. saya blogger yang bersopan santun....ye ke? hehehe



    New Entry: Find out what berry are you

    ReplyDelete
  10. bagus la lau cmtu..harap pasnih xda la lgi yg dok wat kacau..

    ReplyDelete
  11. Baiklah kakak gksb yang pemes,
    adik epol tak buat lagi dah.. haha. ^^

    ReplyDelete
  12. @daus: tau xpa.. ni nak pikiaq panjang....



    @khairil: hidup khairil... gogo chayok hehe



    frame n lenses: dasat nowhh hehe

    ReplyDelete
  13. @Anak othman: sama2...lain kali ajak kawan2 buat benda yang ada faedah sket nowh..


    @mak su: memang depa ni tak ada keja..


    @yaya: gelap masa depan tak pasal2 ja..kn?

    ReplyDelete
  14. @cikpia: hahaha...ni pertanyaan yang bikin panas.....



    @micosey: alala...terasa plak... ni ditujukan untuk budak-budak yang dok buat benda tak ada pekdah ni...



    @Mira: oh ni la yang geng sekali tu.. haha...xpa dimaafkan

    ReplyDelete
  15. @zahidah: mungkin... hahaha



    @cik blurr: kalo ada lagi yang dok buat kacau, kita pakat amik tindakan la lepas ni...



    @epol: adik epol yang cute sila jangan macam-macam haha



    @budak botak: tapi budak botak ada rambut kan?? kui3...

    ReplyDelete
  16. eh eh derang tak tau ker kuasa blogger...jangan main-main ho ngan blogger..!!

    ReplyDelete
  17. Sorry sorry :) Mari kita berkawan!

    ReplyDelete
  18. erk..??? hurmmm nora tak online tue yang tak tau tue.. hurmm macam2....

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi