Friday, May 6, 2011

ALHAMDULILLAH AKU DAPAT MASUK USM YAHHUUUUUUU........

Assalamualaikum~~Salam hari Jumaat.

Wah hari ni result UPU keluar kan??

Alhamdulillah aku dapat USM. Rasa nak menjerit ja kat CC ni. Rasa nak melompat setinggi awan walaupun aku tau aku tak mampu lompat sebab berat hahaha.....

Eh, mesti nak kata aku poyo kan??

Sebenarnya itulah perasaan aku bila aku dapat USM 3 tahun dahulu. Kos aku tu kena interview, walaupun aku tak yakin sangat yang aku akan lepas interview tu tapi alhamdulillah dah rezeki aku.

Tahniah pada adik-adik yang dah dapat tahu keputusan hari ni dan berjaya melanjutkan pelajaran.

Hidup kat Universiti ni tak sama dengan masa sekolah. Di Universiti la kita akan belajar macam-macam, kenal dengan macam-macam orang yang berbeza latar belakang. Cuma satu ja akak (wah akak tu) nak ingatkan pandai la memilih kawan. Sebab kawan kat sana, tak sama dengan kawan masa sekolah.

Sebab ramai kawan aku yang dah berubah bila masuk U ni. Tudung dah terbang mana hala dah, baju tak cukup kain. Duit PTPTPu pula habis beli benda-benda yang tak berfaedah. So kena pandai manage la bab ni.

Dan kalo bleh 1st year tu ampa pulun stdy bagi pointer tinggi sebab selalunya setiap semester akan makin susah.

Dan pada yang single tu boleh la start mencari cinta hehehe...

Aku pon kononnya nak cari cinta kat Universiti la tapi haremmm... Sampai tahun 3 ni bukan budak 1 U yang aku dapat haha...

So tepuk dada tanya hati,

Senyum Mau Maneh...

=D





20 comments:

  1. sokong gk bab duit tu..kwn kami hat mana dapat PT tu suma duit depa abeh kot joli. padahai sintok ni bukan ada pa sgt pun..taktaw la depa buat apa..

    ReplyDelete
  2. yeeaaayyy

    tahniah tahniah..
    moga GKSB menjadi lebih baik :)

    ReplyDelete
  3. macam best pulak eks cite sal masuk U dulu..hehehe...

    ReplyDelete
  4. bab duit PTPTN tu yang setengah student tak leh nak kawal asyik joli ja pastu merunggut tak dak duit nak beli brg utk stdy haish pandai2 la mengawal ya dak?huhu best la GK dpt merasa stdy U ekeke

    ReplyDelete
  5. ahakz . . untung laa . hahaaa . .

    ReplyDelete
  6. wahhhh!! trima kasih GK. pesanan ketua kepada anak buah ni.. hehe.. hajar akan ingat pesan GK. ^_^

    ReplyDelete
  7. hehhehe... ingat mmg tol2 dapat.. sambung master kew.. hehhehe...

    ReplyDelete
  8. saya tak jumpa lagi calon...belajar dah habis dah...nyesal giler tak cari pakwe masa tengah study kat u dulu...erk??



    New Entry: Pergaduhan di Boulevard

    ReplyDelete
  9. USM tetap kekal dalam ingatan.. USM la tempat akak n suami bertemu .. tiap2 malam keluar dating kekeke.. nasib baik jadi suami kalau tak buang masa je..hehehe..

    Tp .. sebenarnya masa pohon UPU tahun 1999 akak minta UKM first choice tp nak jd cerita hari nak hantar borang bukak balik sampul surat dan tukar first choice KOMUNIKASI USM .. pasal masa tu ada terpengaruh ngan senior ..

    Dapat duit PTPTN semester ke 2 akak beli henset ( kemaruk la masa tu ) tapi baru seminggu pakai henset ada lelaki tersilap no telefon... dan dah jodoh lelaki tu la HUSBAND akak .. (halim Red Saga)

    ReplyDelete
  10. haha..betul2.. balaja kt u kena banyak cekal wooo.. kalau tak..aihh..hanyut2.. hehe

    ReplyDelete
  11. muehehe..citer lame ghupenye..ceh..aku dapat uia 4 tahon lepas aku balik2 aku tido je..ehhee

    ReplyDelete
  12. duit pt masuk arini
    esok sold out !
    keh keh keh

    bnyak mcm ni,,
    tmbah yg jenih konon2 anak dato,,


    tapi selalu dok tgk lah pompuan lah abes dulu =)
    winks3
    betul x ?
    hihi

    ReplyDelete
  13. wah..tahniah kepada gk sbb dpat usm =)wah nasihat yg berguna =)

    ReplyDelete
  14. hoho.terkezut.igt akak dpt lagi.
    betul tu kak, kt u ni, mcm2 perangai jumpe. lain sgt2 dgn skolah.

    yang tudung terbang tu toksah ckplah. haha

    ReplyDelete
  15. zaman belajar la yg paling best.

    ReplyDelete
  16. thenx kak bagi nasihat.. hehe

    ^-^

    ReplyDelete
  17. dapat duit tu banyak ke?/
    siap boleh enjoy..
    kalau banyak baik beli kereta..
    heheheh

    ReplyDelete
  18. @Yaya: hahaha....biasalah... time ada duit tu, ada saja la benda nak beli...



    @Kak es: insyaallah hehe



    @sunah: itu la pasal teringat plak kisah lama hehe

    ReplyDelete
  19. @efa: nasib baik la GK bukan kaki shopping hehe


    @fariera: hahaha tak abeh2 dengan untung keh3....


    @hajar: ok dear..ingat tau.... =)

    ReplyDelete
  20. sokong sangat2 yang bab duit PTPTPu tu dgn kenal berbagai jenis org...dduk Uni ni memang kena berdikari sendiri kalo nak survive...:)

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi