Wednesday, May 25, 2011

PERASAN MUDA~TERIMA KASIH YER PAK CIK SEBAB MEMBUATKAN SAYA MERASA BEGITU





Semalam aku p beli nasi lemak. Sambil dok tunggu mak cik kedai tu bungkus nasi lemak, ada la sorang pak cik tu yang juga customer gerai tu..Sambil dia dok pilih-pilih lauk tetiba dia tanya aku.



Pak cik: Hang form berapa?

Aku: (Dalam hati Form berapa?? Nampak muda ka aku ni) Sambil senyum-senyum aku jawab "Baru abeh belajaq pak cik"

Pak cik:"Baru abeh SPM ka??"

Aku: (makin tersenyum lebaq) "Dak aih...baru abeh belajaq kat USM"

Pak cik tu dok tanya lagi: "Hang dok mana?"

Aku: Dok dekat sini-sini ja.

Pak cik: Ingatkan hang dok kat taman tu (sambil tunjuk kat taman berdekatan)

Aku: Dak aih pak cik...dok kat sana nuuu (sambil tunjuk arah taman aku)

Pak Cik: Hang nak pelam dak?? Ada dalam raga motor. Saja bawa dok bagi kat orang banyak kat rumah pelam tu tak buat apa pon.

Aku: Tak apa la Pak cik, Makaseh. (sambil senyum)

Pak Cik: Tak pa, satgi nak p bagi kat depa kat kedai tu.. Dok mai karoke selalu.



Dan sepanjang perjalanan aku balik ke rumah, aku tersenyum atas motor. Bukan apa, syok bila orang dok tanya form berapa, boleh perasan muda walaupun umur aku dah mencecah 23. Awet muda katanya hihihi...







18 comments:

  1. auwwwwwwwwwwwwwwww ~~~~ adik annys :P

    ReplyDelete
  2. org doa tu...mudalah selalu..heheh

    ReplyDelete
  3. pakcik tu nak jaga hati gk ja !
    wakakakaa !
    :D

    ReplyDelete
  4. Tak apa la Pak cik, Makaseh. (sambil senyum) <-- tiru @cik GKSB

    ReplyDelete
  5. mesti best kan.. akak plak pernah guard hospital tanya dah kawen ka belum ??? bila akak kata dah 3 dah anak guard tu terkejut dia kata tak macam org kawen ... kahkahkahkah.. pastu suami akak tak bg akak p mana2 sorang2....hahahahaaha

    ReplyDelete
  6. CEWAH....CEWAH...CEWAHHHH.... MALAM NI TENTU TIDUR DALAM SENYUM..... HA HA HA

    ReplyDelete
  7. haha..sonok lar..snyum mau maneh...

    ReplyDelete
  8. okeh...yela hang la paling muda kat taman tu...awet mudala katakan....


    jangan makan pelam tu, pakcik tu witch macam cerita snow white...dia nk bgi hg tua tu..hahaha...

    okeh pakcik: im sorry,saya xberniat nk syak wasangka...raya jemput mai rumah na..

    ReplyDelete
  9. walawei...muda ek annys ni..hahahaha.... :p

    ReplyDelete
  10. pakcik tu nak ngorat kot... hik2...

    ReplyDelete
  11. yeyyy.. cik GK sama umoq cm ceq la kalau gitu.. baru abeh spm..haha

    ReplyDelete
  12. Ceceyy.. muda ka? tang mana tu.. ahak.. ;p

    ReplyDelete
  13. pelam tu orang nk bg ambil lah...rezeki tuu..waat jual mahal plakk..haha

    ReplyDelete
  14. haaa?? Okayy... senyum mau maneh. hahaha..

    tetiba dalam hati, entah2 pakcik tu rabun dekat..

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi