Monday, May 2, 2011

PERLU KE NAK EGO SANGAT??




Ego??

Bila berbicara pasal ego semestinya semua orang ada ego masing-masing, yang berbeza hanyalah sama ada kita pandai untuk control ego kita.

Dan aku akui aku mempunyai ego yang agak tinggi. Ego aku bertempat. Terutamanya bila ada orang yang berkeras dengan aku ataupun cari pasal. Memang aku ni jenis yang susah nak memaafkan sket.

Tapi bila umur bertambah, benda tu kadang-kadang buat kita sedar sendiri, tak perlu nak ikutkan perasaan ego tu sangat sebab kesannya akan kena kat kita balik.

Perlahan-lahan aku cuba mengikis perasaan ego tu. Tapi kalo ada yang ego tak bertempat, aku nasihatkan tak payah la nak ego sangat. Kalau ada salah minta maaf jer dan kalo orang dah minta maaf, maafkan jer insyaallah hati kita akan tenang.

Tapi kalo kita tak tahu apa salah kita, kita kena minta maaf juga ker?

Yang tu susah nak jawab. Kalo tak berterus terang mana orang nak tau apa salah kita. Ye dak??

So pada kawan-kawan, especially lelaki la, kalo nak ego juga biarlah bertempat. Jangan pasal benda kecik nak ikutkan hati dan ego tu sangat, kita akan hilang kawan percaya la.

Tepuk Dada Tanya Hati

Senyum Mau Maneh

Lagi Maneh kalo ampa tolong VOTE makaseh

=D



16 comments:

  1. meluat kalo org yg ego extra nie...reja nk betoi diri dia ja.....

    ReplyDelete
  2. hehe..laki ke ppuan yg kuat ego?

    ReplyDelete
  3. dok sengeh la nih.. maneh dak?? huhu.. x perlu kot noh nak ego sangatt!!

    ReplyDelete
  4. ader yg ego tp terang benderang dier yg salah....

    ReplyDelete
  5. @ayuni

    orang yg jenis macam tu lagi tinggi ego dia susah nak ubah

    ReplyDelete
  6. xsuka orang ego....kalau ego xdak sapa nak kawan kan...hehe...

    ego hanya memakan diri sendiri...;-)

    ReplyDelete
  7. ego biar berasas.. kalo ego sepanjang masa, namanya nak kena makan penampo! haha

    ReplyDelete
  8. tak suka lah kalau orang tuh ego tak bertempat.

    bajet mcm die je ade ego :P

    ReplyDelete
  9. tak suka lah kalau orang tuh ego tak bertempat.

    bajet mcm die je ade ego :P

    ReplyDelete
  10. ego itu penting krana dgn ego kita dpt mnmbah keyakinan diri dan mmbuat keputusan brdasarkan diri sndiri..
    tp jadi x penting bila mana buat keputusan ikut suka hati..ni nmanya nak mkan kaki..ego x brtempat

    ReplyDelete
  11. betul tu..semua orang ade ego..tipu la kalau kata tak ego..perasaan ego tu memang ade pada semua org..sama ade kuat atau biase2 je..betul tak??


    selalunya org yg ego tinggi memang susah nak kawal perasaan ego dia..tapi kalau org tu pandai kawal ego die tu, memang salute la dgn die..^_^

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi