Thursday, June 2, 2011

KECOH BUDAK 14 TAHUN MENGAKU TAK ADA DARA




Sana sini orang dok bercerita pasal ni.

Umur baru 14 tahun, ada blog, tapi berani tulis dalam blog yang dia dah tak ada dara.

Ayat dia plak macam bangga sebab dia berani mengaku dan jujur mengaku yang dia tak ada dara. Orang lain mana ada nak buat macam ni.

Baru 14 tahun kot. Gelap masa depan hang adik oi..

Kalau semua ni sampai ke pengetahuan mak bapak, sekolah, macam mana???

Blog mana?? Tak payah la tahu, kalo kita sebarkan aib orang nanti berkali-ganda orang akan sebarkan aib kita walaupun hakikatnya budak tu sendiri yang membuka aib sendiri.

Pengajaran yang boleh diambil kalo kita nak tulis apa-apa pon, fikir dulu. Dunia di hujung jari, sekejap jer ia akan tersebar.

Tepuk dada tanya hati


29 comments:

  1. ish2 budak skrg...
    buat kerja bkn nk pikir dulu...

    ReplyDelete
  2. rata-rata kan semua story pasal dak kecik ni. hihi yang paling best tu dari follower 100++ sekarang dah jadi 700++ tau..mebi akan up lagi traffic budak ni..hihi
    btw, budak ni ade buat statement yang die dah takde dara sebab kene rogol and her exx yang rogol die tu dah kene tangkap pulis, and akan kene gantung end of this year..ahaha mana undang2 dia pakai ntah.

    ReplyDelete
  3. kurang kasih sayang la blogger macam ni =(

    ReplyDelete
  4. ish...sedihnya lah tengok budak2 sekrg

    ReplyDelete
  5. siap cakap dia mengaku sbb ader maruah diri.. hmfffff... adoii.. bebudak ni.. buat susah hati saya je yg ader baby girl.. lindungi la ahli keluarga ku dr genjala gini.. Aminnn

    ReplyDelete
  6. sebagaimana aib pon diri sdri, jgn dikabarkan kpd org lain. lebihan pula klu kita ni main2, kononnya nak buat gempak, saja tulis komen camtu, tapi walhal tak pnh buat pon. jadik apa yg ko dpt, komen panjang ada lah..dan penghinaan sampai bila2.

    jadi klu mmg suka cenggitu, silakan...

    ReplyDelete
  7. bangga lak dia....macam2 la budak skrg ni...ala, xde link ke??

    ReplyDelete
  8. dia x de perasaan malu ker...

    marilah join kontest blog saya dan beli brooch di blog saya :

    http://fasham87.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. sedeh dgn dri sndr sb saye melayu dan prmpuan sy emsia ohh tdakkkkkkk

    amper mmbnci kaum sndri huaha haiyaaa zmn skrg gile advnce

    ReplyDelete
  10. as salam..

    ▂ ▃ ▅ ▆ 50%
    ─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
    ──██─────██───██▄█▀───██▄█───
    ──██─────██───██▀█▄───██▀█───
    ─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

    oo..dak kecik tu..dari dulu dah follow.memang sengal betul buat entri macam tu. tapi ok lagi entri dulu walaupun sengal. yang takde dara ni lagi sengal. memang kurang kasih sayang

    =_="

    sapa yang g follow dia baru2 ni dari puluh2, jadi ratus, mesti ada udang sebalik batu yang dicari kat budak tu..

    >_<

    Entri terbaru :

    kerap melayari internet boleh menyebabkan penyakit arthritis

    terima kasih..huhu~ =)

    ReplyDelete
  11. wow..!! ada branie???

    kak anis.. hehehe! bley tak nak naik kan trafiq tulis entry bertajuk..

    tiada teruna lagi... saya ok?

    nak tolong bag trafiq naik sampai 30 000 orang.. baru leh lawan fatin liyana.. hahaha!!

    tektik kotor tp munasabah dan relevan kan??

    trafiq dgn maruah diri.. agak2 mana lagi penting?

    ReplyDelete
  12. gimik kut..nak bg ramai folowers dan nak up trafik...

    ReplyDelete
  13. huhu..mcm2 taktik eh nk up trafic~xpala..ceq p0n da kuaq dr nuff nih~xup p0n xpala..aduh..pa aku mrepek nih..penin3..

    ReplyDelete
  14. uiii..apa citer ek??
    apa nama blog tu nis..PM akak..haha

    ReplyDelete
  15. macam2 hal la budak2 skrg.. hurm..

    ReplyDelete
  16. banyak blogger yg membicarakan psl hal ini..apa2 pown kita doakan yg terbaik buat diri die..=)

    ReplyDelete
  17. asek kena tepuk dada ja..... patut la dada aku flat, gheja kena tepuk......

    ReplyDelete
  18. ghibah dibolehkan dalam beberapa hal.. dan budak yang membanggakan ketiadaan daranya boleh kita sebarkan setelah kita melakukan benda yg sbtulnya terlebih dahulu..

    TETAPI untuk tujuan pengajaran bukannya untuk kita mencaci maki atau segalanya.. dan kbnyakan yg sya lihat, bnyk yg mncaci maki berbanding yg mnegur cara baik..

    bnyk yg wat en3 ikut nafsu, sma mcm budak tu yg wat en3 bersandarkan nafsu.. apapapun, kalau nak cite sal blog adinda tu xsalah kerana dia bangga dan menzahirkan maksiat yg dia lakukan.. hehe..

    apapapun, kita smua berdoa agar dia mndapt hidayah dari-Nya, kalau bnyk serbu dia dan berdoa, pasti salah satu doa itu Allah makbulkan.. insyaAllah..

    Anyway, sbenarnya lebih simpati orang yg mncaci maki berbnding tuan yg dicaci.. ahakz..

    ReplyDelete
  19. takut aku dengan budak2 sekarang...kecik2 dah berani..hmmm

    ReplyDelete
  20. kurang kaseh sayang kowt dak ney

    ReplyDelete
  21. hadoii ~ mmg teruk laa budak2 zmn sekarang..

    ReplyDelete
  22. klu ikutkan mmg ramai skng budak2 skolah da takde dara..sory to say la ea..aish punya students, time kt sibuk bg repord card kat parents, dorang kat blkg men raba2..tingkatan satu..so boleh imagine la..budak2 skng camne..

    ReplyDelete
  23. budak sekarang mmg bangga kalau boleh mengaku pasal bende terkutuk tu.

    salah sape ek?

    ReplyDelete
  24. bnda camni pon dia brani..lagi la bnda lain....tapi kesian kat family dia..kerana dia...semua dah diaggap tak baik..

    ReplyDelete
  25. saya ketinggalan keretapi, tak tau cerita pasal apa ni....


    New Entry: My little black dress

    ReplyDelete
  26. haishhh..budak2 mcm ni la reja dok buang baby kat tepi2 jln..

    (mood emo..baru pas jumpa baby d buang kat dlm tong sampah..(-_-")

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi