Thursday, June 23, 2011

NOSTALGIA BETUL LA PUBLIC PHONE NI


Tadi masuk blog Penanti.com. Tertarik dengan entry yang dia buat pasal public phone. Memang nostalgia betul bila diingatkan balik zaman-zaman sekolah dulu.


Google



Al-maklum la aku duduk asrama masa tu. Nset tu memang tak boleh bawa langsung. So mahu tak mahu Public phone la yang menjadi penghubung. Kalo tiba hari minggu ja beratur panjang la aspuri. Bukan sebab nak call mak bapak, tapi nak call "balak" masing-masing.

Pastu kalo gayut tu tak hengat dunia plak. Sedangkan ramai jer beratur panjang kat belakang. Kalo junior tu memang kena maki dengan senior dah, kalo senior gayut, memang tak leh nak tegur apa-apa walaupun lama gila gayut.

Masa ni la masing-masing nak tunjuk kata depa ada "balak". Kalo gayut mula dok tergedik-gedik. Hahaha macam-macam aksi boleh tengok.

Time ni semua pantang jumpa syiling. Ada ja syiling simpan. Bukan apa senang nak gayut lama-lama. Memang nostalgia betul la. Tapi zaman sekarang ni public phone ni mana ada kegunaan sangat dah. Masing-masing dah ada nset.

Public phone pon dah jadi mangsa vandalisme. Mana ada yang elok dah sekarang ni.

Dan aku percaya mesti ampa pon ada pengalaman kan menggunakan public phone ni, apatah lagi masa zaman-zaman tak ada nset lagi. Kalo ada kongsi-kongsikan la.



23 comments:

  1. dulu zaman tak pikir apa. nak main memanjang. hahaha..

    macam2 kisah. pernah kol 991 guna public phone semata2 nak tanya jam pukul berapa.

    ReplyDelete
  2. ha ni sure dulu gayut dengan marka ni...
    kat USM buat juga eh, :)

    tapi tu la, public phone ni mmg asas kita pada handphone....

    ReplyDelete
  3. skang duit syiling simpan tuk basuh baju.. mesin basuh yang pkai duit tu... hehe!!!

    ReplyDelete
  4. hahahhaa...yeke anis zaman sekolah dah pakai nset tapi xleh bawak?...hahaha..abg pian form 3 baru pakai nset sendiri...hahaha

    ReplyDelete
  5. heeee.. dulu pf... skrg handphone. :P

    ReplyDelete
  6. betul2 dulu jumpa duit syiling simpan sebab nak g bergayut, sekarang npk syiling buat tk tau je :)

    ReplyDelete
  7. @tiqz

    hahaha...betul2...nampak sgt malas nk basuh baju guna tangan kan? keh3..

    ReplyDelete
  8. samalah..byk kenangan dgn public phone ni...zaman mama dulu..duk hostel bukan x dibenarkan bw hp...tp zaman tu student2 semua manalah ade hp kecuali anak2 org kaya...hehehe...so nk guna public phone samggup lah beratur pjg2....kalo nk ckp lama...siap offer kat org belakang suh guna dulu....

    ReplyDelete
  9. @sofian

    hehe...saya pakai nset form 1..beli duit sendiri pastu sorok dari family keh3...

    ReplyDelete
  10. @sumaiyah

    kalo GK jumpa syiling masuk dalam tabung botol susu hehe

    ReplyDelete
  11. hahaha........ alu xdak awek... tak pandao pakai public -pon

    ReplyDelete
  12. @mama gee

    haha..amboi mama siap offer kat org belakang lg tu hehe

    ReplyDelete
  13. ohh banyak jugak nostalgia dgn public phone kt aspuri dulu.. public phone tu la jd saksi dok nangis kt mak nk balik umah.. hihi.. byk betoi jasa public phone tu dlu..

    ReplyDelete
  14. hehhehe.. dulu duit syiling blambak.. sggup p tkaq smata2 nk bgayut.. klakar btoll ^_^

    ReplyDelete
  15. dulu kumpul duit syiling berguni2 sbb nk gayut guna telepon ni...hahaha

    ReplyDelete
  16. public phone agak penting jugak waktu2 kecemasan skang ni..tmbh2 bile henpon kena cilok..huwaaaa..dulu pernah kena..tetibe teringat balik..

    ReplyDelete
  17. aku jarang gegile guna telepon awam ni..

    ReplyDelete
  18. hehe..betullah. dulu public kolej selalu jd sasaran. siap ada kwn bg 1 kad dan gunalah public tu free selama kau nak. haha. kad apa ntah dia buat tp mmg best dan rasa sgt jahat ms tu heeee

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi