Thursday, July 7, 2011

Bila perempuan merajuk, apa lelaki buat??


Bila perempuan merajuk mesti laki akan pening kepala kan??? Kalo lelaki yang dapat awek kuat merajuk jenuh la depa nak pujuk. Kalo senang pujuk tak pa kalo susah pujuk???

Ada perempuan yang kuat merajuk, tapi bila dipujuk kejap jer dia dah ok.

Ada pula perempuan dah la kuat merajuk, nak pujuk punyalah susah. Macam-macam lelaki tu buat nak pujuk still tak jalan juga. Kalo lelaki tu jenis penyabar tak pa la kalo yang jenis cepat putus asa mesti dah lama kena tinggal.

Ada perempuan yang jarang merajuk, tapi sekali merajuk haaaa jenuh nak dipujuk.

Ada pula perempuan senang merajuk dan senang dipujuk. Ni maybe sama dengan perwatakan dia juga yang jenis cepat marah dan cepat sejuk.

Agak-agak ampa aku kategori yang mana?? Haa yang tu biaq Incik TTM ja yang tau hahaha... Tapi dia ni pandai pujuk. Kalo aku dok membebel marah ada saja ayat dia nak bagi aku gelak terus tak jadi nak marah.

Pernah aku merajuk dengan dia jalan laju-laju tinggal dia hehehe. Dia tanya sepatah aku jawab sepatah. Tapi selalunya tak lama la, dia akan buat lawak sampai aku gelak. =)

Aku tau ampa pon mesti ada pe'el ampa masing-masing bila merajukkan?? Yang lelaki jenuh pikiaq nak pujuk. Kalo dapat laki tak reti pujuk makan hati la nampak gayanya haha..

Kalo yang jenis ala ala Seth Tan, dapat la bunga sejambak...





Antara salah satu perkara yang perempuan akan buat bila merajuk adalah off handphone betoi tak?? Hahaha ampa tok sah dok muhung la kalo cakap tak pernah. Kalo off handphone tapi dok jeling-jeling handphone kan??

Ecececece buat tak ngaku lak hehe... Dan lelaki paling PANTANG kalo awek dia merajuk off handphone. Dan aku antara awek yang selalu buat begini keh3... Tapi masa dulu-dulu la. Huhuhu kalo sekarang ni ,mesti anta SMS "orang tak da mood, k, bye" off nset hahaha...

Kalo ampa ada pengalaman sama ada ampa atau BF/GF merajuk yang paling ampa tak leh lupa kan kongsi-kongsi kan la.



21 comments:

  1. untung la dapat bf hat bleh pujuk2..
    bf kami tarak ahh..dia biaq ja.. hahahaha
    dah tak larat nk pujuk :P

    ReplyDelete
  2. adam dulu gf adam ni senang nangis..senang majok...kalau dia merajuk je... adam ckp cam ni.. " k laaa i nak jumpe gf i cik dota jap... nanti dah abis majok u cari i ye... daa love you :) " hehehe

    ReplyDelete
  3. jiwa kacau kalau tiap2 ari gaduh..hehehe..slmat my gurl baik! :D hehehe

    ReplyDelete
  4. kalo awek sy merajuk, sy wat tatau... biar dia pujuk diri sendiri... sebab sy mmg tatau nk pujuk org.. hahaha

    ReplyDelete
  5. baca entri ni teringat knangan lama... long distance relationship.. hum time majuk mmg trus off phone..habis..tu la satu2 cara nk bhubung tiba2 off... cara yang dibuat tika tu.. col no fon mak dia atau kakak dia tnye dia ada mana.. pastu mintak nk cakap ngan dia..hehe..dulu la time skolah tak matang ag..hahaha

    ReplyDelete
  6. hahha.. bab off hanset tu cam sama je.. alin klo majuk.. alin silent je.. pas tu sms pon balas sepatah2. biasanya die pasan.. tp yang x besnye, die silent jugak buat tak tahu.. die cakap bagi masa untuk cooldown.. eee.. mula2 geram gak.. buat at last bile dah terbiasa keadaan tu.. malas nak ambik port.. tp klo die wat salah, die akan explain siap2.. biasanya alin lepas explain tu cool je.. huhu seronok dgr die explain cam salesman plak.. hahhaha

    ReplyDelete
  7. Pernah ada awek merajuk,cara nak pujuk selalu buat lawak je, bila dia dah senyum, lega hati...

    ReplyDelete
  8. x suka merajok.. sbb nanti klu xde orang pujuk penat je bebai sorg2..hahaha :p

    ReplyDelete
  9. haha =) kalo majok..dok senyap jek smo kekadg dia pon x taw..hehe~ bru follow nih ~ nice to meet u =.<

    ReplyDelete
  10. buat2 tdoq..mcm aku kata tdi lah...hahahah

    ReplyDelete
  11. kalau kak jgn dipujuk buat tatau lama2 ok sendiri kalau dipujuk rasa nye lagi bebai..hahahhaa...

    ReplyDelete
  12. kalo mrajok..kne simpan dalam hati je,,
    hahah
    tp kalo die pujuk depan msty cair.. hahahha

    ReplyDelete
  13. haha saya jarang merajuk and tak pernah lagi merajuk smpai tutup hp. Silentkan hp je, biar lah kol byk kali , msg msk ke, buat tak tau je. tapi kalau betul2 dia nak pujuk jap lg smpai lah dia depan umah. huhu

    Latest Entri :
    Semoga Si Dia Tabah

    ReplyDelete
  14. nora ada satu story comei... bukan nora yang majuk... tapi si dia.. hihih sekarang ex bf la... dia majuk.. masa tue dalam bas... yang bestnya dia dah la duk sebelah nora.. pastu dia ambik sweater tutup muka dia... nora panggil dia buat bodo ja,... pastu dah tak tau nak wat cam na.... nora antar msg kat dia... pujuk melalui enset ja... tak lama lepas tue dia dah tak majuk... pastu bukak sweater pastu tengok nora... hahahahah gelak besar nora duk sebelah... kih3..

    ReplyDelete
  15. haha yg off nset 2 mmg btol..
    mula2 ja dy wat x lyan..
    kita pun wat kqas jgk la..
    last skali pjuk jgk dy 2...
    :p

    ReplyDelete
  16. sekarang tengah merajuk.
    paham2 je la bini orang merajuk..kan??
    masak tak mau..
    kemas umah tak mau..
    sakit mata ni tengok besepah..tapi tahan je la..
    merajuk punya pasai..
    hahahaha

    ReplyDelete
  17. paling tak pandai off hp.. merajuk lah cane pun..cuma balas msj je pendek2 n lambat2....enche boifie mmg rajin pujuk...haha...nasib la..

    ReplyDelete
  18. eh?ape ni?terasa tau..ahahaha..lawak lak part jeling2 henpon tu..kui3..*kena batang idong sendiri..;p*

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi