Thursday, July 14, 2011

DRAMA DEWA CINTAKU~ULASAN GKSB








Dibintangi oleh Fasha Sandha sebagai June dan Iqram Dinzle sebagai Iqbal.

Kalau ampa nak tau drama ni juga diadaptasi dari Novel Dewa Cintaku karya Dilla Hussein.

Aku ada tengok, tapi pendapat aku pasal drama ni memang tak best. Rasa macam lembab plak perjalanan ceta ni.

Dah la suara June miming tu tak sedap. Suara sapa la yang depa amik tu. Lakonan Iqram Dinzle plak macam dok control macho dan ala-ala lembut plak aku tengok. Rasa macam geli geleman pun ada.

Tak sampai la lakonan dia. Aku tak boleh rasa apa yang dia cuba sampaikan. Kalo Drama Nora Elena apa yang dicakapkan oleh Seth Tan siap boleh buat status kat FB lagi.

Dari 5 bintang aku bagi 2 bintang ja untuk drama ni.



NOTACIKGADIS: Tak best bagi aku tak semestinya tak best juga bagi ampa.

11 comments:

  1. hurmm.. tah la nak kata cam na.. tapi nora suka gak tengok.. hahha habiskan masa lapang.. aggaagaga

    ReplyDelete
  2. minat IQRAM DINZLY....tp sebab ada fasha xmo tengok....macam x best....

    ReplyDelete
  3. cheqwa langsung xtengok sebab xminat dengan pelakon dia...hihi ;D

    ReplyDelete
  4. hok aloh..tak besh ke? maera dh lame tak tgk drama kt tv nie..

    ReplyDelete
  5. memang ponnnn !! dorang takde chemistry la..

    ReplyDelete
  6. iqram tu mmg deret nak belakon buat macho2 tapi dh jadi cm lembut pon ada. mmg tak layan la cita ni sbb ada fasha sandat tuh . tgk sbelah mata je.heheh dorg mmg tak ngam tgk je la dlm melodi ke apa ntah hari tuh . fasha marah kat iqram sal iqram mai lmbat kot shooting. mmg tak ada chemistry lngsg la kan .

    ReplyDelete
  7. ntah la..cite ni ntah la, nak kata bes..xbes pun..asyik kamera dok zoom lama2 ja kat iqram time iqram tgh drive..aku xphm lgsgu apa motive dia...jeng3...
    tapi aku still folow cte ni tp x sempat tgk ending coz dah strt sem baru..xdpt tgk tv dah..=(

    ReplyDelete
  8. tak feeling la tgk cte ni sbb kat luar dorg gado kan? heh so dorg pnye romantik dlm cte ni tak sampaii

    ReplyDelete
  9. jarang2 ikut cerita ni. kalau time penat2 petang duduk depan tv baru sempat tengok.. ^^'' tarikannya tak sekuat NORA ELENA

    ReplyDelete
  10. gua selagi ada fasha sanda. selagi tu cerita tak best.

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi