Friday, July 29, 2011

HARI KEDUA KERJA


Aku kena bahagian dapur. Hari pertama kena bahagian kaunter. So dah rasa perbezaan kedua-dua ini. Kalo bahagian kaunter macam biasalah kena berhadapan dengan ramai orang. Memang kalut sikit apatah lagi bila ramai yang beratur. Kelebihannya boleh duduk bila tak ada customer.


Bahagian Dapur

Opkos sangat-sangat bz. Tapi tak kalut. Just kena sediakan bahan-bahan, kena masak. Basuh peralatan tapi penat la sikit sebab memang tak ada peluang nak duduk. Time duduk pon bila aku keluar solat. Baru la boleh nak merasa duduk. Kaki tu sakit tok sah kata la rasa macam nak p buar refleksologi





Kaunter atau Dapur??

Dapur kot sebab aku segan nak dok kaunter. Pastu kena hadapi kerenah customer malas la hihihi....Lagipun nanti orang kenai segan haha... (bajet macam popular ja kan? wakaka)

Semalam motor buat hal pula masa OTW balik. Tetiba lampu boleh terpadam, terbakar kot sedangkan baru sehari aku tukar. Setakat ni dah 2x dah jadi macam tu. Hari ni Jumaat pula mana ada kedai motor yang buka. Malam ni balik jenuh bergelap. Nak minta pinjam kereta kat mak bapak aku agak-agak depa nak bagi tak?? Kalo dapat satu keajaiban la tu -_-"

Apa-apa pon doakan keselamatan aku pergi dan balik yer.


8 comments:

  1. hihi...cik GK pemes amos.wakaka...cik GK pemalu ka?? ^_^

    ReplyDelete
  2. wah..kerja part time kat kedai makan ker?

    ReplyDelete
  3. dok kat dapur best..
    boleh makan2..
    eik??hehehhe

    ReplyDelete
  4. kalau amna prefer duduk dapur je ^^ hehehe.. kalau jumpa kawan2 sekolah ke cikgu2 sekolah kan dah merah muka ^^'' hehehe..

    p/s:kerja leklok..

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi