Wednesday, July 27, 2011

HIDUP DI KAMPUS INDAH ATAU SEBALIKNYA??




Ini entry ulangan (2010). Sekadar mengimbas kenangan lalu.



.....................................................................................................



Hidup di Universiti memang sesuatu yang indah untuk dikenang.

Disinilah bermulanya hidup sebagai seorang pelajar dalam erti yang sebenar.


Di sini, bermulanya langkah kita sebagai seorang manusia.

Sama ada berjaya menggenggam cita-cita atau pun tersungkur di pertengahan.

Hampir 3 tahun, di mana sem depan adalah sem terakhir aku bergelar pelajar IPTA. (Tapi sekarang aku dah tamat pengajian)

Di USM ni lah tercatat pelbagai peristiwa, kenangan, pergaduhan, air mata, gelak ketawa yang dilakarkan dengan pelbagai warna kehidupan.

Mungkin aku antara yang bertuah dapat menikmati kehidupan alam kampus.

Pada kawan-kawan dan adik-adik yang mungkin telah dan akan memasuki alam ini, carilah sebanyak mana pengalaman, kawan-kawan dan kenangan yang ingin anda ukirkan.

Bila dah kerja memang tak kan dapat lagi nikmati semua ni.

Dan aku berjaya melakarkan pelbagai warna dalam kehidupan aku sendiri.


Aku dan kawan-kawan masa perlawanan futsal

(time ni aku tak dapat main sebab tisu kaki aku koyak injured masa friendly dengan pasukan lain)





Program citrawarna hostel kami jadi tuan rumah dan aku sebagai setiausaha program

(walaupun tak cukup tdo dah 2 hari tak tdo sampai mata pon dah jadi cam tu)




Menyertai aktiviti Pelajar Jepun yang datang ke Malaysia under Pusat Pengajian




Lepak kat Gurney
Banyak kenangan berguna yang aku dapat dengan depa ni







Bersama teman-teman lain ke pertandingan nasyid. Kami tukang sokong ja.
( masa ni First Year kurus lagi ni hehe)




Bola Baling untuk SUKAD






Bowling Tournament dengan classmates






Berjimba dengan depa ni

(penghibur aku saat kesedihan)







Sambutan Aidilfitri bersama budak-budak Desasiswa (hostel)
Ramai 1st year kat sini



Dan



Aku rindu depa ni.
Semuanya dah tak sama lagi macam dulu...



Apa yang aku dapat bila menyertai semua ni?

Aku dapat 1 kepuasan dalam diri.


Puas sebab aku tak sia-siakan hidup aku di kampus.





Kawan pon ramai dan yang paling penting pengalaman.

Pengalaman yang tidak mungkin boleh dibeli dengan wang ringgit.

Cuma aku nak berpesan

Jangan memilih kawan

Jangan menjadi terlalu skema dengan hidup ampa

Hidup kena berani sahut cabaran

Apa yang penting??

Kerjasama..

=)


6 comments:

  1. kenangan memang tak bleh dilupakan..

    ReplyDelete
  2. huhu,sedih pulak baca entry cik GK nih.rindu kawan2 gak.hehe.padahal kat nilai ag nih ;)

    ReplyDelete
  3. berpaling ke belakang dan tersenyum.. enjoy life!

    ReplyDelete
  4. eh.mcm kenal ade sorg gadis disitu..apekah benar namanya ullyana?? ke salah? :)

    ReplyDelete
  5. kenangan masa belajar memang tak bleh lupa.

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi