Saturday, July 16, 2011

Macam orang bodoh




Aku sekarang tengah mengalami tekanan yang amat sangat.

Masa kat U, aktif kemain, sekarang ni duduk kat umah macam orang bodoh plak rasa.

Mesti ampa tertanya-tanya awat aku tak cari kerja. Dah cari nak buat macam mana belum ada rezeki lagi.

Rasanya dah 2 bulan aku duduk umah. Tapi bukan duduk melangut saja, duduk jaga adik aku yang umur 4 tahun tu.

Bila tak ada kerja ni apa yang boleh menghilangkan kebosanan aku adalah online, main games kat FB.

Tapi kadang-kadang mak bapak kita tak paham, depa tau nak bising ja. Aku dah la stress cari kerja tak dapat tapi bila on9 pon dijadikan isu apa lagi aku boleh buat???

Stress~

Orang yang aktif dengan macam-macam aktiviti tiba-tiba tak buat apa-apa boleh bayangkan tak macam mana keadaannya??

Kenderaan pon tak ada. Terperuk dalam rumah ja macam orang bodoh.

Memang tekanan.

Kalo la umi ngan walid baca tolong la paham situasi anakmu ini yer, kalo orang lain mungkin boleh terima lagi tapi kalo keluarga sendiri tak paham apa lagi yang boleh aku kata..

Sedih kot

=(




21 comments:

  1. keje aje ape pon.lg satu try carik luar dr kawasan.contoh cam KL ke,JB ke.xpe,blaja berdikari ok

    ReplyDelete
  2. kena cari keje sambilan lah dulu kut... pembantu kedai ke. mana tahu, ada pelanggan yang perlukan pekerja tapi tak diiklankan.

    apa pun, sambil tu, banyak2 la berdoa

    ReplyDelete
  3. heee sama la kita:))Kadang-kadang dok umah xwat apa jd penyegan plak kan..kan!!huh

    ReplyDelete
  4. nazz faham perasaaan tu..mse bru abis study..cm tu la jgk..sabar..

    ReplyDelete
  5. sabar cik GK...semoga dapat keja yg bagos ;D

    ReplyDelete
  6. try la cari yang jauh tu.
    kat penang dah try cari??
    biasala..bila dok umah
    mak ayah kita lebih tumpu kat kita..
    depa dok rasa kita macam anak kecik lagi..tak boleh salahkan depa..
    mungkin depa terlalu prihatin..
    kita pulak dah besaq memang rasa rimas.tu tak kena ni tak kena macam kita ni budak kecik yang asyik buat silap..nanti dah ada anak kita paham sendiri la perasaan depa tu..

    ReplyDelete
  7. sha dulu setahun menganggur..uhuhu..pernah rase ape yg anyss rase skang..

    ReplyDelete
  8. Takpe dik..Sabar dulu ye..Relax dulu puas2..Bila dh keje cam akak ni sure tak cukup rehat..huhu

    ReplyDelete
  9. semua graduan mengalami nasib serupa... tekanan selepas abes blajar lebih hebat dr time blajar.. hehhe

    ReplyDelete
  10. Salam,saya faham perasaan awak..Sebab dulu2 lepas grad saya menganggur dok rumah sampai 6bulan baru dapat kerja..Sabar la..Yang penting usaha nak cari kerja, ada..Doa banyak2..Pedulikan apa orang lain kata..
    Hmm kalao mak ayah membebel pun, terima jer la..walaupun kita sendiri tertekan..Doa banyak2 ok? Allah ada perancangan lebih baik untuk awak di masa hadapan..

    ReplyDelete
  11. SALAM,
    MACAM JE TAPI TAK BODOH ! BIARLAH APA ORANG NAK KATA ! BILA MULUT DAH LETIH, BERHENTILAH DIA NANTI !

    ReplyDelete
  12. minta tolg kenalan introduce pd majikan diorg bila ada keje 0 kt tmpt diorg keje..

    ReplyDelete
  13. emm .. tu la akak kata kerja la biasa2 dulu.. kerani ke cikgu sementara ka.. dok rumah buat kerja rumah, masak2.. on9 tu kena bahagi2 masa sama kan... mak pak tak kan marah sesuatu kalau depa tak berkenan.. sabaq na.. org muda lain org tua lain.. dah jadi ibubapa nanti rasa la..

    ReplyDelete
  14. akak da melalui fasa ni.
    sabaq je lah.
    terus berusaha n berdoa.

    ReplyDelete
  15. sabar erk GK.. insyaAllah ade rezeki tue nanti.. ingat ape yg kira pesan ritu..

    jika Allah cepat makbulkan doamu bermakna Dia sayangkan kamu,
    jika Allah lambat makbulkan doamu bermakna Dia ingin menguji kamu dan ingin kamu lebih dekat dengan-Nya,
    jika Allah tak makbulkan doamu bermakna Dia punya perancangan yang lebih hebat buat kamu...

    kira doakan family Gk faham .. amin

    ReplyDelete
  16. gk...ksu ada pm gk kat fb...:D

    ReplyDelete
  17. sabar2~

    jadi blogger tegar la kak. hehe

    ReplyDelete
  18. sabaq la na cik gk .. insyaallah nnti dapat lah tu .. takde rezeki lg kan .. terangkan lelok dkt fmily mest depa faham :)

    ReplyDelete
  19. memang sedih sebab saya pon tengah hadapi situasi camni. parents tak bape nak memahami :(

    ReplyDelete
  20. sama lah macam meaw! dua bulan duk kat umah,abih tepu segala idea dalam otak ni,huhuhu.... boleh rasa pa yang cik gk rasa....hope,u will get it okay :D

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi