Saturday, July 9, 2011

TIPS NAK DAPAT KAN BUFERRED EARNINGS | GKSB DAPAT BE LAGI



Alhamdulillah...

Dapat lagi 1 BE dari Nuffnang.


Yang terbaru adalah iklan Vaseline


Dan 6 iklan dah jadi ME




Selalu kita tertanya-tanya macam mana orang lain boleh dapat BE tapi kita tak dapat pon.

So kat sini mungkin beberapa Tips yang aku nak kongsikan.

1. Selalu update survey kat Nuffnang.
Kalo boleh tulis secara terperinci pasal diri ampa pon tak pa yang pasti kena la olah ayat bagi menarik.

2. Pastikan kedudukan iklan Nuffnang betul.

3. Maintain Traffic ampa. Maknanya ampa selalu la kena update blog ampa, blogwalking dan komen di blog orang lain.

4. Hantar tiket kepada Nuffnang. Maksud tiket tu bukannya tiket wayang ka apa tapi tiket tu macam pertanyaan yang kita anta pada Nuffnang.

5. Selalunya iklan juga bergantung kepada apa yang kita update pasal entry kita. Kalo selalu update pasal makanan, kemungkinan banyak iklan pasal makanan.

Setakat tu saja aku nak kongsikan.

Yang penting ampa kena la rajin godek-godek info kat Nuffnang.



NOTACIKGADIS: Ada sesetengah orang tak kisah pon pasal ni, tapi tak rugi pon kita ambil tahu. At least, sambil menulis blog, sambil menjana pendapatan sampingan.


Nak Tips lagi pasal blog??

12 comments:

  1. time kasih... hehhehe tips ni owg curik masok kat note pad...

    hehheh mekasih lg sekali

    ReplyDelete
  2. pehhhh oyeshhhhh cik gk belanja !! ^^

    ReplyDelete
  3. setahun lepas tip update servey dan hantar tiket tu memamg boleh pakai.tapi sekarang tip tu memang tak boleh pakai dah.update server dan hantar tiket sepuluh kali sehari pun kalau dia tak mau bagi,memang dia tak bagi..

    sebab tu sekarang ni ramai yang curang dah.
    belambak2 blog yang jarang update dan traffik bawah 100 yang dapat be..

    semua ni sebenarnya nasib je..

    ReplyDelete
  4. traffic blog skrg ni jatuh gila2. tp nuffnang still baik ati bg BE. alhamdulillah :D

    ReplyDelete
  5. huhu ... akak dah selalu hantar tiket tapi tak pernah dapat pun///

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi