Thursday, August 25, 2011

SALAH ORANG KITA NAMPAK SANGAT, SALAH DIRI SENDIRI???



Salam Ramadhan.


Sejak dua tiga menjak ni, aku boleh rasa perubahan terutamanya di blog aku. Aku dah tak "selancang" dulu bila menulis. Sekarang ni lebih kepada cerita peribadi. Malas dah nak "fire" orang haha...


Tapi bila aku baca blog orang yang asyik dok cari kesalahan blogger lain, pada mulanya mungkin kita akan rasa wahh betul juga kan apa yang dia cakap. Bila terlalu banyak "dilonggokkan" dengan cerita-cerita yang sebegitu rupa lama-lama dah jadi menyampah.


Bagi dia, apa yang dia cakap semua betul...orang lain semua tak kena. Newbie macam tu, otai macam ni.. Yang tu tak boleh buat, ini tak boleh buat. Tajuk mesti nak "hot" ye la boleh naikkan traffic kan??


Sampaikan kita rasa alahai blogger ni tak habis-habis nak hentam blogger lain. Mungkin kalo nak tegur tu boleh tapi kalo dah selalu sangat menegur kononnya diri tu perfect sangat apa cerrr??


Berpada-pada la bila menegur tu, ni bila menulis siap dengan emosi bagai sebab tu mungkin buat orang tak suka. Ye la siapa kita nak control orang bagi suka kat kita. Tapi jangan la sampai cari pasal dengan blogger lain.


Sampai satu tahap nanti ampa akan rasa penat. Penat asyik cari pasal. Hati pon tak tenang bila asyik fikir entry "hot" apa pulak aku nak tulis hari ni. Nak cari pasal dengan sapa pula hari ni?


Omai.....Tak suka kan hidup macam tu?? Tapi kalo dah depa suka macam tu kononnya puas, puas la bila dapat tunjuk lagak kat orang lain yang kononnya dia tu bagus sangat tapi sebenarnya tak tera mana pon.


Aku sendiri banyak kelemahan. Kadang-kadang kita tak sedar kelemahan kita. Kelemahan orang lain memang kita nampak sangat padahal diri sendiri??? So mari kita sama-sama perbaiki diri.





14 comments:

  1. setuju dgn entry ni
    xpayah nak menyalak sal kudis kt bdn org lain
    tu ha kurap bdn kau pergi cermin dlu
    LOL

    ReplyDelete
  2. hadoiii tu lah ... buat hal sendiri sudah la.. ngui3 ;p

    ReplyDelete
  3. Ermmm ... tu la perangai bangsa kita .,... belagak n cepat rasa diri tu bagus.. suka nampak org lemah .. padahal takut orang berjaya...

    ReplyDelete
  4. ala sian nyer...

    btw awk syum ..sweet lah..
    xyz4mir.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. banyak dah baca blog cite gitu...senyum je...

    ReplyDelete
  6. adoi, ini kes nak cari publisiti murahanlah ni..

    ReplyDelete
  7. huhuhu..betul2..kita kenalah saling membantu,barulah sama2 maju :D

    ReplyDelete
  8. huhuhu~ diri sendri pon banyakn kelemahan!

    ReplyDelete
  9. cari ksalahan bukan blogger xpa kan? cth : retis.. ;-p

    ReplyDelete
  10. tak mahu hentam, nak ucap selamat hari raya, maaf zahir batin jer, selama kita berkomunikasi via blog :)

    ReplyDelete
  11. few days ago, ade kwn bgtau.

    "blogger ni selalu gaduh sesama sendiri kan? "

    *speecheless*

    sbnrnya xpyh nk slhkan org lain sbb sumenye masih dlm proses belajar. =) nk ilmu lebih, bljr la lebih =)

    ReplyDelete
  12. lagi seronok buat entry nak hentam orang bila ada je tukang komen yang menyokong. hurm.


    kang kalau benda tu tak betul, yang tukang komen tu pon ada share jugak.

    ReplyDelete
  13. suka entry ni..
    kenpa kita tidak boleh bersaing secara sihat? kan itu lagi baik.. adeh..

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi