Monday, December 19, 2011

TAK BANYAK BEZA


Alam pekerjaan dengan kehidupan sebagai seorang pelajar memang tak banyak beza aku rasa walaupun ramai yang kata zaman belajar lagi best tapi sebenarnya tak banyak beza sangat pon.


Tetap ada tekanan cuma situasinya saja yang berbeza. Waktu belajar banyak masa yang terluang. Masa dengan kawan-kawan, enjoy sana enjoy sini tapi tetap kena tumpu pada pelajaran, tetap kena perah otak jawab exam dan siapkan assignment.


Tapi bila dah kerja, pagi bangun, pegi kerja, kul 5 balik kerja settle. Malam rileks tengok tv, on9. Nampak rileks tapi tekanan tu tetap ada cuma kadang-kadang cuba pujuk hati sebab bila dah keja ni situasi dia lain, jumpa dengan macam-macam orang yang pelbagai ragam. Itu biasa.


Kalau tanya aku rindu tak zaman belajar dulu, jawapannya tak. Boleh katakan ingatan aku masa sekolah dah banyak terhapus~ lost memory kot hakhak.... Masa universiti pon tak tahu la tak banyak benda yang aku boleh ingat.. Ke memang aku sengaja nak lupa??? keh3.....


Banyak benda aku sengaja nak lupa, ok aku akui itu.


Bagi aku:


"Past is past. If u want happiness, don’t walk together with your past. Past is just a lesson. You can look back, but NEVER bring it back!"


Setuju???




=)



12 comments:

  1. Setuju, Usah Dikenang Kisah yg lalu ....:D
    GK Keja KL, Jauhnya..

    ReplyDelete
  2. @shafiq

    alhamdulillah...rezeki kat sini... jauh pon jauh la hehe

    ReplyDelete
  3. hehehe.. bagi kami memang masa keja dengan masa belajaq lebih kurang sama ja.. cuma skop sedikit berbeza.. malam2 kena study lebihd daripada zaman belajaq dulu.. huhuhu...

    tapi kami akui, kami pun banyak melupakan sejarah zaman belajaq dulu.. huhu.. memori hilang.. huhu

    ReplyDelete
  4. kami pon nak lupakan zaman belajaq jugak lah... hehehe...

    ReplyDelete
  5. byk beza...fhm2 sndri la yer..hahaha

    ReplyDelete
  6. salunya gitu la.rutin tetap sama...bila ada tekanan yg kuat mmg akan ingat blk untuk bljr.sbb kurg stress n enjoy while submission asgmnts/projects.alam pekerjaan suatu cabaran bagi kehidupan yang baru..keselesaan n kesesuaian di tempat akan membuatkn kita lupa akn zmn bljr...yang pntg KITA ENJOYS!hehe

    ReplyDelete
  7. akak pun dah lupa banyak benda masa sekolah dulu..
    kena ingt betul2 baru boleh ingat kot...
    lagi pun tak penting untuk diingati..:p

    ReplyDelete
  8. setuju...

    masa lalu hanya kenangan dan pengajaran, hargai masa depan :)

    ReplyDelete
  9. Suke stetmen nih:

    Past is just a lesson. You can look back, but NEVER bring it back!"

    ReplyDelete
  10. sebenarnya memori tu ada. cuma kita yang kontrol otak sama ada nak ingat atau taknak.

    tapi bila suatu waktu nanti kalau ada benda yg trigger, masti kita akan teringat balik. :)

    ReplyDelete
  11. kerja dan belajar dua - dua pun sibuk, tapi sibuk dgn cara yg berbeza :)

    ReplyDelete
  12. rinduuuunya zaman belajo
    walau x keje lag
    merrasa tekanan meng anggur
    huhuhu :((

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi