Friday, March 30, 2012

DULU DAN SEKARANG REALITI ATAU FANTASI?




Dulu lain, sekarang lain tapi apa yang lainnya?? Cara hidup kita yang dulu dan sekarang yang berbeza. Kalau dulu lebih kepada mementingkan keseronokan semata tapi sekarang ni banyak nak kena fikir terutama mengenai masa depan.


Bila umur dah cecah 24 ni ada saja la yang berkaitan masa depan ni perlu dipertimbangkan. Mengenai status dari single kepada berdua tapi dah sedia ker? Dengan sapa? **Dengan sapa-sapa yang datang masuk meminang la jawab hati kecilku.


Tapi kalau yang datang tu bukan orang yang kita harapkan macam mana? Tiba-tiba jer orang yang tak dikenali datang dan tetiba mak bapak kita terima, kahwin la tanpa cinta, pastu dah jadi macam dalam drama dah.


Kalau yang datang tu orang yang kita memang tahu siapa dia, yang memang kita harapkan boleh membahagiakan kita tak ada masalah kan? Tapi kalau ibu bapa plak tak terima macam mana? Nak lari kahwin kat siam ker? Kan dah jadi konflik.


Kita memang tak tahu mengenai masa depan kan? Jodoh pula adalah rahsia Allah swt. Apa yang mampu kita buat adalah berdoa supaya mendapat jodoh yang baik-baik.



Gambar Hiasan



NOTACIKGADIS: 2 minggu lagi....semoga dipermudahkan ;)







12 comments:

  1. terbau sesuatu seperti majlis knduri..apakah??adakah??bilakah? jawab lah!!!

    ReplyDelete
  2. akak tau tempat dalam photo tue...kat kuala kedah kan...org kedah ker?

    ReplyDelete
  3. Gadis Kampung:

    Yup saya orang kedah... n kat situ memang kola kedah bersama blogger2 utagha ;)

    ReplyDelete
  4. 2 mgu lagi pe tu gk ehem ehem ehem

    ReplyDelete
  5. gk, wish u luck in your life, anyway kalau dh ada calon cepat2 la ;)

    ReplyDelete
  6. congrats in advance. selamat berbahagia :)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..moga dipermudahkan cik gk.. :D

    ReplyDelete
  8. kita bernikah dengan jodoh kita, bila kita jadi yang terbaik untukNya pasti Dia juga berikan yg terbaik untuk kita kan? :)

    semoga dipermudahkanNya, kami tumpang bahagia :D

    ReplyDelete
  9. Wowwww. Ahahaha auchhhh achummmmm

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi