Tuesday, April 24, 2012

JOIN CONTEST DAN TERPILIH KE AWANA KIJAL, TERENGGANU




Dah 5 bulan aku bekerja sejak menamatkan pengajian aku di USM. Dan suasana kerja dengan zaman study sangat-sangat la berbeza.


Aku plak bekerja di agensi yang bukan calang-calang agensi, Agensi Antidadah Kebangsaan Malaysia kot. So bila sebut jer AADK mesti korang dah boleh agak dengan siapa aku bekerja.



So kalau meja serabut macam kat atas ni tak heran la kan?


Tiba-tiba aku dapat panggilan dari Nuffnang yang mengucapkan tahniah sebab terpilih untuk menikmati percutian di Genting Awana Kijal, Kemaman Terengganu.


Ni semua berkat join contest yang dianjurkan oleh Nuffnang dengan soalan berbunyi


"Tell us why do you need the vacation so badly?"


Hanya tinggalkan komen terus dapat menikmati percutian 3 hari 2 malam di


Genting Awana Kijal


Dan semua itu adalah FREE!!!


Sepenuhnya ditaja oleh pihak Resort World Genting

Awesome!!!!


Dalam pukul 9.00 pagi aku sampai di Wisma Genting dekat jalan Raja Chulan. Ramai blogger dah sampai dan aku tak kenal sapa-sapa pon. Uhuk2... Malu nak bertegur sapa. Tengok diorang masing-masing macam dah kenal antara satu sama lain. Segan nak tegur...Aku kan pemalu kui3....


1st blogger yang aku sembang adalah Ice. Tapi tak ada la plak gambar dengan dia -_-"


Cuma ada gambar dengan Iced Choclate kih3...




Masa OTW, tengahari kami singgah untuk makan di Restoran Pak Su




Antara hidangan yang dihidangkan kepada kami adalah




Taufu


Sotong Goreng Tepung



Ketam




Bihun Goreng Lala


Nasi Goreng



Terliur tak? Terliur tak?

Hahaha....

Paling sedap Ketam tu... Perghhhhh masih terasa kesedapannya di hujung-hujung lidah ni...


Dalam waktu petang kami sampai di Awana Kijal dan disambung oleh abang-abang ensem ni




Ada yang nak berkenalan tak??




Kami semua diberi minuman seperti dalam bekas ni


Kreatif dan unik


After minum-minum time untuk check-in



Nak tahu siapa roomate aku??

Jeng Jeng

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.


Nisa Kay hokey?? Kelass ko mariaa...

Kecik je si Nisa ni.


Ok cukup dulu cerita pasal hari pertama di Awana Kijal ni yang pasti banyak lagi pengalaman yang lagi menarik yang ingin aku kongsikan.

Ampa mesti nak tahu aktiviti apa yang kami buat dan kemana lagi kami pergi?

Dan paling penting apa yang pihak Genting Awana Kijal telah sediakan untuk kami?

Jangan ketinggalan untuk membaca entry yang akan di update nanti.

=)


NOTACIKGADIS: Sesetengah pic ditembak oleh Nisa Kay. Kredit to her ;)

P/S: Kalau ada yang perasan diri aku yang makin mengembang ni buat-buat tak nampak sudahhh... Bahagia katanya =P



14 comments:

  1. tudieeeeennnn,syok lah noh.... jeles !

    ReplyDelete
  2. ada jual x gelas mcm tue? kami nak.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. seronok la dpt p b'cuti free.. oh, rindu terengganu :(

    ReplyDelete
  4. tahniah....best dpt cuti free...

    ReplyDelete
  5. waaaaaaaaaaaaaah...best la semua di tanggung....

    pergh roomate nisa kay tu....

    ReplyDelete
  6. Untungla dapat jalan2 tak payah pikir esemen.. huhu

    ReplyDelete
  7. nak sign weyhh~pasni kam0oo retiss la~

    ReplyDelete
  8. syoknye dpt cuti2 free. patutlah nmpk akak update status psl pegi awana kijal aritu. huhu

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi