Friday, April 13, 2012

STREET DANCE 3D | REVIEW




Baru-baru ni aku luangkan masa yang memang tak berapa nak terluang untuk menonton Street Dance 3D.

Lokasi yang dipilih adalah MBO KL Festival Mall. Kira paling dekat la dengan rumah maksu aku kat Idaman Putera ni. MBO ni walaupun kecik dan tak sebesar TGV dekat Wangsa Walk kira ok la juga.

Cuma kalau nak pilih tempat duduk pilih la yang belakang sekali dekat MBO ni. Sebab kalau duduk depan mesti kena langut tengok atas disebabkan tempat yang kecik. Walaupun kecik sangat selesa dan sound dia pn ok.




Berbalik pada movie ni, bila menontonnya ampa akan rasa nak menari sama. Serius memang best kot. Mula la terkenang-kenang saat aku join citrawarna dan kena berlatih menari sampai berat turun 5KG walaupun hanya tak sampai sebulan berlatih (ok dah lari topik).

Filem ini mengisahkan seorang pemuda yang memang minat menari dan bekerja sebagai orang yang jual popcorn semasa pertandingan menari ini dijalankan (ala macam dalam stadium tu ada orang bawa air untuk dijual dalam stadium).


Lepas tu konon dia nak tunjuk skill la dekat kumpulan yang bergelar juara tu tapi tanpa diduga dia terjatuh dan ditertawakan (apsal macam skema ja ayat).

Lepas TU konon dia macam dah putus asa la, pastu ada sorang budak ni (aku tak ingat nama dia) tawarkan diri untuk jadi manager dan bagi cadangan untuk kumpulkan penari dari beberapa negara. So dari situ la bermulanya perjalanan mereka untuk mencari penari terbaik.

Dan part paling best bila filem ni membawa kita menjelajah ke beberapa negara untuk mencari penari terbaik dari negara masing-masing untuk disatukan bagi menyertai pertandingan Street Dance yang akan diadakan nanti.

Lepas tu ada la beberapa konflik. Kalau nak tahu jalan cerita yang seterusnya sila la menontonnya di pawagam.



Ampa mesti kagum bila melihat skills diorang ni menari. Walaupun jalan cerita dia macam dah boleh agak dan kita akan tahu ending dia macam mana kesimpulannya filem ni akan buat kita terhibur dengan aksi tarian yang menarik.


Aku beri **** stars untuk movie ni.

4 dari 5 stars sebab dah berjaya buat aku nak amik kelas menari. Kelasss ko jahhh...

;)



6 comments:

  1. Wah...seronok sampai nak amibilkelas menari tu...

    ReplyDelete
  2. wahhh dah tengok ya..tak sabor nak tengok gak ^^

    ReplyDelete
  3. i belatih menari dlm bilik ja sorg2 :P

    ReplyDelete
  4. kami dh lama x tengok wayang... keja mendonlod jer... hahahaha

    ReplyDelete
  5. best eh?hehe..tanya lak..org da bg 4 star kan ;)

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi