Monday, May 21, 2012

LIQUID EYELINER ATAU PENCIL EYELINER??





Selalunya sebagai seorang perempuan pasti sukar untuk membuat pilihan sama ada ingin membeli liquid eyeliner ataupun pencil eyeliner.


Ada yang suka menggunakan liquid ada pula lebih suka guna pencil. Tapi bagi aku sendiri aku lebih sukakan liquid eyeliner. Sebab kalau liquid ni colour dia cantik nampak bersinar ye la nama pon liquid kan. Lepas pakai eye-shadow dan guna liquid eyeliner, mata akan nampak lebih menyerlah.


Liquid juga terbaik untuk kegunaan top line lash (garis atas). Apa yang paling penting sangat sesuai bila digayakan bersama bulu mata palsu untuk kesan lebih glamor. Tetapi liquid eyeliner tak sesuai untuk garis bawah mata


Tapi bagi yang pertama kali untuk mencuba liquid eyeliner mungkin mengalami sedikit kesukaran sebab tak biasa kan. Tapi kalo dah pandai nak lukis sampai tajam macam mata kucing pon tak apa hehehe....


Bagi ampa pula antara liquid eyeliner dan pencil eyeliner yang mana satu menjadi pilihan hati??



NOTACIKGADIS: Kalo guna liquid eyeliner make sure kering dulu sebelum buka mata.




10 comments:

  1. lama tak komen kat cik gksb . kita prefer liquidd ! :)

    ReplyDelete
  2. waa...lepas ni ada plan nak beli liquid..selama ni pakai pensel je..nak kena belajar wat cat eye...nanti kawen mekap sendirikkk..boleh? hahaha

    ReplyDelete
  3. oh yeaahh saya suka lg yg pencil. heheh.

    ReplyDelete
  4. 2 2 sukaaaaaaaaa
    sbb kalau nk simple aku just guna pensel jeee

    but kalau kat mata tu dah letak eyeshadow bettr use liquid sbb kalu guna pensel nnt tak melekat:))

    ReplyDelete
  5. sy suka gel ayeliner......kalo pensil nampak comot....liquid x penah try....

    ReplyDelete
  6. pencil!!!

    sebab..sebab tak pandai guna liquid hehe..bg tuto sikit :)

    last time pakai liquid...suma menda itam tu masuk mata T.T myngkin mata besar sgt kot? :D

    ReplyDelete
  7. tak pernah pakai pun eye liner..eye liner pun takdak..sebab memang tak mekap pon..T_T

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi