Tuesday, May 15, 2012

TIPS MEMILIH TUALA WANITA | UNTUK BACAAN WANITA





APA ITU TUALA WANITA??

TUALA WANITA diperbuat daripada kapas, dengan jejalur atau pelekat dibawahnya agar ia boleh dipakai terus dengan melekatnya pada seluar dalam. Ketebalannya berbeza. Ada yang bersayap untuk melindungi seluar dalam kamu dari kebocoran sisi. Ada juga yang lebih panjang untuk memberikan perlindungan ekstra di belakang agar tidak bocor.


Ketebalan

Tuala wanita maxi mempunyai ketebalan yang sesuai untuk aliran banyak. Untuk sesetengah orang, mereka mungkin lebih sukakan tuala wanita nipis dengan daya serapan yang bagus untuk aliran banyak. Mungkin tuala wanita yang nipis buat mereka rasa lebih selesa. Pilihlah tuala wanita yang sesuai dengan kamu.


Sayap atau tanpa sayap

Tuala wanita bersayap boleh menghalang kebocoran berlaku pada seluar dalam. Semasa hari aliran banyak atau ketika kamu sedang merancang aktiviti luar, gunakanlah tuala wanita bersayap.

Apabila membeli tuala wanita, kamu boleh pelbagaikan jenisnya. Jadi dapatlah kamu tukar jenis tuala wanita mengikut aliran period, tempoh period dan jenis aktiviti yang kamu lakukan.


Bahan lapisan luar

Mengikut jenis lapisan luarnya. Di pasaran, tuala wanita yang dijual boleh didapati sama ada dengan lapisan luar kapas ataupun jejaring. Ada gadis yang lebih sukakan kelembutan dan keselesaan yang diperolehi daripada lapisan kapas manakala ada yang sukakan perasaan kering yang dapat dinikmati daripada lapisan luar jejaring. Pilihan terletak di tangan kamu!


Semua ini aku ambil daripada laman web Kotex Malaysia.


Kalau nak tahu lagi banyak tips dan juga inginkan sample percuma untuk tuala wanita anda boleh KLIK SINI


Err...ada ke lelaki yang baca?? Elok la nanti bila dah kahwin senang nak beli tuala wanita untuk isteri keh3...


NOTACIKGADIS: Tips dari aku pulak kalau bagi hari pertama period elok la ampa pakai yang overnight sebab dia lebih tebal dan panjang dan boleh mengelakkan kebocoran.





11 comments:

  1. tak suka pakai kotex! pernah pki sekali je sbb emergency. :)

    ReplyDelete
  2. sbenarnya, semua pad nie semua tak elok sbb ia bahan kertas n tisu kitar semula yg guna byk bahan kimia yg boleh bagi effect untuk vagina..the best way is pad herba..even mahal tp totally original :)

    "Binatang pun pandai berkasih sayang. Manusia?".

    ReplyDelete
  3. tak boleh guna Kotex , melecet ! tidakkk !!

    ReplyDelete
  4. xleh pkai kotex...gatal kt situ nti ^^

    ReplyDelete
  5. sy pakai kotex. ok je ^^

    tp lebih suka stayfree. Ngee ^^

    ReplyDelete
  6. Teka-teki, kenapa lelaki tak pakai tuala? :P

    ReplyDelete
  7. Myra masa sekolah je pakai overnight, sekarang pakai yg ada wing, tak reti takdak wing ;)

    ReplyDelete
  8. ain dzaya said...
    sbenarnya, semua pad nie semua tak elok sbb ia bahan kertas n tisu kitar semula yg guna byk bahan kimia yg boleh bagi effect untuk vagina..the best way is pad herba..even mahal tp totally original :)

    Salam, setuju dgn adik ain dzaya.. kebanyakan pad di pasaran diperbuat drpd recycle paper yg mengandungi peluntur 'dioxin' yg menyebabkan kt selalu rasa gatal2, ruam, senggugut, keputihan, kekuningan, haid xstabil, kanser rahim, fibroid.. Pad herba xmahal sbb diperbuat 100 peratus kapas, 17herba dan tiada agen peluntur.. kenapa org zaman dulu2 kebanyakan xkena semua ni?? sbb drg guna kain, kain kan drpd kapas.. berbanding zaman moden skrg ni semua guna pad.. tp cari lah pad yg diperbuat drpd kapas.. "Peliharalah mahkota anda" .. info lanjut ble email ummyaliasgar@gmail.com ;) just for sharing utk kt sama2..

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi