Friday, June 22, 2012

HUBUNGAN CINTA JARAK JAUH



Assalamualaikum..

Sebelum itu, sila bertabah membaca entry ini


=)




Macam yang aku janjikan dalam entry ini nak kongsikan macam mana kami handle hubungan jarak jauh. Tapi ni versi aku la.


Untuk 3 bulan pertama memang kelaut sikit. Kalau dulu Penang-Alor Star-Perlis kira ok lagi la tapi sekarang KL-Perlis memang mendapat la hang...3 bulan pertama tu kacau bilau sikit hahaha... Ntah apa-apa ntah yang berlakunya.


Kami mula diuji. Eh sebenarnya aku yang diuji. Dalam bentuk apa tak payah la aku cerita apa yang pasti aku menyesal sangat-sangat nasib baik la tak tersasar haluan. Dia pun di uji juga cuma lebih kepada ada yang cuba memikat dirinya haipppp!!!! nak kena ni.. **asah parang


Jadi cara terbaik yang kami praktikkan adalah:


  1. Call sebelum tidur. Biarpun hanya untuk wish gud nite pon tak apa janji call.

  2. SMS. Tak banyak pon, paling banyak 10 jer sebab kami berdua memang tak suka SMS sangat. Sebab tu kami serasi kot **cewah** Tapi dah jadi tabiat dia nak ke mana or balik kerja mesti dia laporkan dah sampai umah. Aku buat ker? Mesti la tak hahaha **kijam**

  3. Tetapkan satu hari di hujung minggu hanya masa untuk kami berdua saja. So hari tu memang dia tak keluar rumah lepak kedai burger haha... Malam buat super saver pastu call dan cakap la apa yang ampa dok memendam rasa ka or kejadian-kejadian menarik yang berlaku selama seminggu cthnya ampa nampak ada kucing menari ke, kan sangat ohsem??

  4. Beli handset yang boleh 3G. Dia sanggup beli sebab nak 3G tapi sekali pon tak penah 3G lagi sebab dekat rumah dia tak ada line 3G ahahaha...... Lawak2.....

  5. FB?? Memang dia bukan jenis kaki on9 biar pun kami bertemu jodoh di FB. Lepas dah berstatus R dengan aku memang dia dah jarang sangat buka FB dia. Aku plak yang bising suruh dia main FB. Kui3...








Simple jer kan?


Yang paling penting bila berjauhan ni adalah kepercayaan. Sifat saling percaya. Kalau duduk jauh tapi asyik nak fikir yang bukan-bukan jer sampai satu kerja pon tak jalan jawapannya adalah GOOD BYE bebeh.....


R.I.M.A.S ok??


Apa yang aku tulis ni bukannya dengan niat nak menunjuk ke apa ker tapi hanya nak berkongsi pengalaman mana tau ada sedikit sebanyak yang dapat membantu mereka yang turut hadapi situasi macam aku.


Sebab apa?? Sebab aku kan kakak....#ehh?? Ada kena mengena ker??


#Kbai



NOTACIKGADIS: Cuba KLIK SINI kejap. Terima Kasih =)





12 comments:

  1. Jujur dan saling mempercayai antara satu sama lain memang kunci utama kejayaan PJJ nih. Jgn lupe selalu gak berdoa agar iman kita dan pasangan terpelihara dari godaan syaitonnirrojim dan makhluk2 lain. PJJ ni best...hehehehe..tp sering diuji.

    ReplyDelete
  2. sudah 3 tahun lebih menghadapi nya..^_^

    ReplyDelete
  3. pakai la digi easy prepaid..berbaloi baloi. call malam malam tanpa henti just RM 1 je...

    *ini bukan sales person digi tau..Hik3*

    ReplyDelete
  4. aku pun bercinta jarak jauh... baru nk msuk 2 bulan... btul2... aku rs beberapa bulan pertama ni memang mencabar... tak caya?? baca la entri2 aku... jap2 entri bahagia, jap2 lagi entri duka... tapi duka yang aku sengaja cari sendiri... hahaha...

    tp mmg btul.. duduk jauh ni, yg penting adalah kepercayaan.. itu yg paling susah nk dipupuk... tp nasib baik si dia bukan jenis yang suka sebut pasal perempuan lain... hehe

    ReplyDelete
  5. This entry really make me happy , Thanks sis for this ohsem entry :)

    ReplyDelete
  6. kami kadang klu dedua bizi seminggu lansung tak call.. mesej ada la tiga empat dalam sari.. yg nie mmg extra bizi la,, tue pun mjur ada dari xde langsung kn.. hihihi

    ReplyDelete
  7. kejujuran dan kepercayaan paling penting..
    :)

    ReplyDelete
  8. yeayy ,, sye bkn islam tpi sye pn cinta jarak jauh jgk dgn sorng gadis yg sye teramat syg . dia kelantan sye melaka , mmg ssh kn :) baru nk masuk 2 bulan lebih .. mmg susah nk melalui semua itu tpi brsyukur dpt dia :) lps SPM tahun niy , doakn sye , sye nk pergi jmpe dia di kelantan pada 11.12.13 :) sayang dia *suraya fatihah*

    ReplyDelete
  9. i'm on of the person in LDR

    super mencabar sebab saya di Penang dan dia di Arab Saudi.
    alhamdu Lillah, skrg dah hampir 2 tahun (lagi beberapa hari je..^_^)

    faham-memahami is the most important thing after jujur & setia..=)

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi