Monday, June 25, 2012

NOVEL TERPAKAI UNTUK DIJUAL

Novel secondhand. Baru jer baca sekali sebab tak suka baca ulang banyak kali sebab tu la nak jual. Kondisi masih elok.HARGA SEBENAR : RM 21
HARGA JUAL: RM 14 (Tak termasuk postage)
BERAT: 400 gram


DEMI insan yang melahir dan membesarkannya, Balqis cuba menunaikan impian mereka. Hubungan keluarga yang berantakan harus dipulihkan kembali walaupun jalannya berliku. Datuk, emak saudara dan adik kandung sendiri mengecamnya. Namun di sisinya sentiasa ada Aiman, insan yang sempurna dalam sebuah persahabatan.

Dia teguh kerana lelaki itu. Walaupun sedar Aiman tercipta untuk Tengku Alisya, persahabatan mereka tidak pernah tercalar. Ini kerana cinta
Balqis berbunga untuk Hafizul. Dalam perkenalan yang singkat, dia dan Hafizul merancang untuk mendirikan mahligai cinta.

Tetapi ada sesuatu terdetik di hati Tengku Alisya dan Hafizul. Balqis serasi bersama Aiman. Dan Aiman sehati dengan Balqis. Dalam menjaga hati insan yang disayangi, mereka semua terpaksa menipu diri sendiri. Sakit... itu sudah pasti.

“Hati pasti rasa sakit bila berbohong. Lebih-lebih lagi apa yang kita bohong itu bukan satu pembohongan.”


HARGA SEBENAR : RM 22
HARGA JUAL: RM 15 ( tak termasuk postage)
BERAT: 400 Gram


Sinopsis

"Dahlah gemuk macam gajah, garang pulak macam singa! Patut tak payah pergi sekolah, duduk saja dalam hutan!’’ Zairul Hasmat memang meluat dengan Ainnur Azleen. Walaupun mereka berdua sekelas, tetapi tidak pernah sebulu. Ada saja sikap Ainnur yang menjengkelkan hatinya.

Di sekolah, Zairul ‘prince charming’ sedangkan Ainnur si Ugly Betty. Beza mereka macam langit dengan bumi! Disebabkan badan saiz XXL, Ainnur hanya mampu memuja Zairul dalam diam. Zairul pula memang seronok menyakat. Tidak sudah-sudah mengejek Ainnur menyebabkan Ainnur berasa hati lalu nekad bertukar sekolah.

Setelah bertahun lamanya masa berlalu…

Ainnur bertemu semula dengan Zairul di dalam sebuah syarikat. Dia menjadi ketua di bahagian itu manakala Zairul hanyalah sebagai budak penghantar surat.

Zairul tidak tahu bahawa gadis cantik yang menjadi bosnya itu adalah Ainnur Azleen yang pernah dikutuk dan dicaci suatu waktu dulu. Pertama kali berjumpa, dia terus jatuh cinta! Sanggup berkorban jiwa dan raga.

Aha, Ainnur mendapat idea! Inilah masanya untuk dia membalas dendam lama.


HARGA POSTAGE

(KADAR BARU DARI POS MALAYSIA) POS LAJU SEMENANJUNG

0-500g ~ RM 6
501-750g ~ RM 7
751-1000g ~ RM 8.20
1.01-1.25kg ~ RM9.50
1.251-1.5kg ~ RM 10.70
1.501-1.75kg ~ RM121.75
1-2kg ~ RM13.20
2.001-2.5kg ~ RM20.20


Nak beli? Boleh email di anyss273@gmail.com Nama, No telefon, Alamat

SIAPA CEPAT DIA DAPAT

=)2 comments:

  1. 2nd hand pun xpe janji blh baca kan..:-)

    ReplyDelete
  2. Takut tak sempat nak baca pulak... Tapi memang suka baca novel...

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi