Friday, June 8, 2012

SAYANG TETAPI TERPAKSA LEPASKAN??
"Kalau sayang lepaskan dia"


Kita sering mendengar kata-kata tersebut. Adakalanya kerana sayang kita kena lepaskan. Bukan saja-saja lepaskan, tapi lepaskan untuk orang yang boleh membahagiakan dia lebih dari kita sekiranya kita tahu kita tidak lagi mampu nak bahagiakan dia.


Ini kisah seorang kawan.


Masih lagi sayangkan bekas teman lelaki tapi dalam masa yang sama ada lelaki lain yang dapat menjaga dia dan sentiasa cuba untuk buat dia gembira dan berusaha untuk bahagiakan dia.


Dia keliru. Mana satu yang dia akan pilih. Lalu dia memberi peluang untuk diri dia kenali kedua-duanya kemudian baru buat keputusan.


Hanya seorang yang akan jadi pilihannya dan pilihan itu dia tidak boleh silap kerana pilihannya itu akan menemaninya sehingga akhir hayatnya nanti.


Dan cuba teka siapa yang menjadi pilihannya?


Betul kata-kata ini:


"pilihlah seseorang yang lebih sayangkan kita kerana orang yang kita sayang mungkin akan meninggalkan kita untuk orang lain yang dia sayang"


Lelaki kedua itu yang menjadi pilihannya. Lelaki itu sering berusaha untuk membahagiakan dia. Cuba membuat dia tertawa di kala dia kesedihan dan sentiasa ada di saat dia memerlukan.


Doakan pilihannya tidak salah dan mereka bahagia sampai akhir hayat.NOTACIKGADIS: Boleh tolong tak?? Tolong KLIK SINI dan LIKE pelisshh...pelishh...


6 comments:

 1. bercinta bagi nak rak.. belom tentu die jadi hak kita selamanye.. hehe :)

  ReplyDelete
 2. yup, setuju... pilihlah yg sayangkan kita :)

  ReplyDelete
 3. soal hati xley pakse

  takut cinte untuk kite jd racun

  so harap plihan die tpt

  ReplyDelete
 4. terima laa org yg sayang kita bukan kita syg dye.. kita perempuan apa2 pun leh jadi

  ReplyDelete
 5. btol pilih org yg sayang kita.. sebab hati kita sendiri kita tak susah nak pujuk kan.. tapi nk mengejar cinta yang bukan untuk kita memang payah , btol insyaAllah klu lebih usaha akan dapat cume dalam masa yg sama kita kena kuatkan hati sndiri lah... dan percayalah Allah beri kita jodoh yg terbaik untuk kita sbb Dia tau apa yg kita perlu dan bukan apa yg kita mahu, indah kan perasaan yang diatur olehNya.. ;)

  ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi