Sunday, July 1, 2012

BELANJA UNTUK PERKAHWINAN SEHINGGA RM 25,000??



Semalam ada festival kahwin dekat Wangsa Walk. Aku telah merajinkan diri untuk singgah di booth yang ada tu untuk melihat pakej-pakej perkahwinan yang disediakan. Sehinggakan ada pakej yang menawarkan RM 25, 000. Dalam hati aku gila ka apa?


Tapi itulah realiti yang dihadapi sekarang. Kalau ada yang kata tak payah nak buat grand, buat simple tapi adakalanya apa yang dikatakan tak seiring dengan realitinya. Kalau buat biasa-biasa saja pon dekat berbelas ribu la juga habis kecuali la kau buat bihun sup jer jamu tetamu.


Disebabkan aku ni kesian kat bakal laki aku (insyaallah panjang jodoh) aku telah cuba menolong dia dengan join contest di mana hadiahnya agak lumayan dan jika ada rezeki kami insyaallah boleh menang.


Tapi aku ada sedikit masalah. Bila Ada contest yang memerlukan LIKE di Facebook, untuk mendapatkan LIKE tu bukan perkara mudah. Aku kalau boleh tak mau promosi sampai orang jadi annoying tapi apakan daya ini lah lumrah kehidupan.

Jadi di sini aku minta jasa baik ampa semua untuk sama-sama tolong Share di Facebook atau buat entry pasal ni. Ampa semua nak membantu bina masjid ni. Insyaallah hanya Allah yang tahu membalas jasa ampa semua.


Tinggal lagi sebulan jer lagi. Tarikh tutup 1 Ogos 2012. Ayuhhh cepat.


Gambar yang dipertaruhkan


Untuk LIKE ampa boleh LIKE FACEBOOK INI dan kemudian LIKE GAMBAR INI.


Bolehkan tolong?

Terima kasih



NOTACIKGADIS: Terima kasih pada MEK ONIE sebab buat entry pasal ni.





13 comments:

  1. Semoga dipermudahkan urusan membina masjid ni..=D

    ReplyDelete
  2. Lama x kesin.. Hehe..

    I dah like keh.. All the best. :)

    ReplyDelete
  3. Lama x kesin.. Hehe..

    I dah like keh.. All the best. :)

    ReplyDelete
  4. mcm byk je kan pakai duit bile kwen

    ReplyDelete
  5. Good luck! Syaz dah LIKE! :)


    kahwin jangan lupa jemput!

    ReplyDelete
  6. gud luck =D

    dah lama like taw =D

    ReplyDelete
  7. cik sara: terima kasih...insyaallah


    PCL: hehe...terima kasih ;)


    ello: tu la..lama kan? TQ yer...


    iffah: memang banyak... (utk tunang pon nak guna duit..sumanya memerlukan duit) -_-"

    ReplyDelete
  8. syaz: insyallah jemputnya... hehe


    Lala: terima kasih banyak2 yer.. =)


    kiera: ok...thanks dear

    ReplyDelete
  9. Skrng kwen makin lma mkin byk pkai duit, klu bleh nk brjmat slgi bleh... Dah Like..Gud Luck.. =)

    ReplyDelete
  10. Salam.
    abg eq dah liked page dan dah like pic tu. hehe.
    all the ebst n good luck ok. Abg eq kat brisbane skrg, agak busy sikit kat universiti. :)

    ReplyDelete
  11. memang realiti sekarang pun harga tu cik gk, insyaAllah kalau ada rezeki ada usaha cik gk menang contest tu,hehe ...good luck :)

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi