Saturday, August 25, 2012

TRAGEDI RAYA #1


Assalamualaikum....


Perghhh.... lama tak update blog... Mood raya katakan.... hew..hew.... hew... Tapi mood raya aku telah dicemari disebabkan kena masuk kerja awal di kala orang lain masih lagi enak berbantalkan lemang, bermandikan ketupat....ohmaienglish....


Boleh kata masih ramai lagi yang sedang bersenang-lenang dengan cuti panjang yang diambil dan ramai lagi yang belum update pasal raya kan? Meh aku update dulu pasal raya kali ini.


Tahun ni geng-geng pecah yang dianggotai oleh sepupu sepapat aku yang duduk kat KL ni semua balik kampung. Boleh dikatakan meriah la raya kali ini.


Tapi ada plak tragedi di pagi raya yang berlaku. Bukan tragedi oktober tapi tragedi air tak ada. Hoho... Letih sangat agaknya bila pukul 3 pagi baru boleh tidur pagi tu aku terbangun lewat. Hamik hang ayaq tak ada. Semua sepupu aku dah siap mandi dah.


Nak tak nak terpaksa drive keta pergi rumah kat dusun walid aku. Ajak habis sapa-sapa yang tak mandi lagi tu maksu, makchaq, sepupu semua ikut sekali. Dengan muka sememeh drive keta sambil cover line sebab ramai dah yang otw pergi sembahyang raya.


Misi akhirnya berjaya. Tapi dengan baju raya belum iron lagi memang tak sempat la nak pegi sembahyang raya... Ohmai.....


Ok la malas dah nak cerita tengok gambar sudahh... =)



Dari kiri: No 5, no 3, umi, no 6, no 1 dan no 2

(saja malas nak tulis nama, tulis anak keberapa pon jadi la =P)



dari kiri: akak comel, bangah, umi, adik, ijat, apit



My hero


Tahun ni tak ada gambar family sebab tu bersepah jer gambar. Ada yang ada dan tak ada. Nak buat macam mana pakat tak sporting...Kelam kabut nak p beraya umah orang. kecewa T_T



Dan yang terakhir...


Nak tahu cerita lanjut?? Next entry ok....Nanti tak ada idea plak nak tulis banyak-banyak hehe...




8 comments:

  1. pic last tu comei :) mat raya..~

    ReplyDelete
  2. Salam Aidilfitri. HA? Ramainya blogger yg kampungnya tiada air. Sungguh tragedi. Hehehe.

    ReplyDelete
  3. @shera

    yup! tak ada...dia pergi beraya masa gambar ni diambil....walid pon tak ada masa ni

    ReplyDelete
  4. WAH MERiah sungguh..pic last kali tu besh noh..sejuk ja tengok

    ReplyDelete
  5. buat x nmpk gmbq last tue.. sje nk gitau kami ada gmbq family werkssss :p

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi