Tuesday, January 1, 2013

EMPAT TAJUK DALAM SATU ENTRY DI TAHUN BARU


Hari pertama di tahun baru 2013. Perasaan? Lain rasanya sebab banyak misi yang perlu dilaksanakan pada tahun 2013 ni. Sekarang ni boleh dikatakan jarang-jarang aku update blog. Sebabnya internet tak ada. Nak guna broadband pon kena selidik habis almaklum la aku duduk tingkat 15. Kalau tak ada line rugi jer nanti.

Unifi? Mahal sangat kot..tak padan nak guna sorang..Lagipun masa tak banyak sangat kat rumah rugi jer nanti. So keputusannya nanti-nanti la aku cari yang sesuai dan sebab itulah jarang online =P

Kali ni nak tulis entry panjang-panjang sebarang kejadian yang berlaku pada 2012 dan selama yang aku tak update blog yang mungkin orang tahu dan tak tahu. Dah bersedia nak baca? Tarik nafas panjang-panjang.

SETAPAK MELANGKAH

Google

Baru setapak bukan sebelah kaki. Semua ni ada kena mengena dengan pertemuan 2 keluarga iaitu keluarga aku dan keluarga En TTM. Sebelum ni jumpa gitu-gitu ja kali ni depa datang dengan 2 buah kereta termasuk tok dan tokwan serta mak dan bapak sedara.

Tujuannya nak kenal sesama sendiri dan ada la juga membincangkan perihal kami ni. Senang cerita lebih kepada merisik la... =P Pasal hal-hal berkaitan tu kena tunggu tahun ni iaitu 2013. Bila? Tak pasti lagi sebab belum ada perbincangan lanjut. Tapi insyaallah tahun ni juga. Doa-doakan la dipermudahkan ;)


INTERVIEW KERJA

Tahun ni 2 kali SPA panggil untuk interview. 1 gagal dan 1 lagi akan tahu bulan ni. Kalau ada rezeki insyaallah dapat lah kerja tetap. Sekarang ni masih berstatus kontrak. Bila status kontrak biarpun jawatan kita ni sebagai pegawai tak ada orang nak respek punya, pandang rendah lagi ada biarpun kita sebagus mana pon.

Kalau tempat kerja dia ok, maka ok dan gumbiralah dia tapi kalau tempat keja macam aku ni?? Hmmm... Nak cakap lebih-lebih pon tak boleh, apa yang boleh kita buat, bersabar jer lah selagi boleh... Kalau kerja dengan orang cengginilah...

Itulah namanya warna-warni kehidupan. Bila ampa kerja nanti ampa tau la keadaannya macam mana.

Warna kehidupan (Google)


HUBUNGAN JARAK JAUH

Bukan semua orang mampu nak ada hubungan jarak jauh tapi inilah yang kami lalui. Ada suka, ada tawa, ada tangisan semua tu membuatkan hubungan kami bertambah erat. Makin lama makin kami kenal antara satu sama lain, makin bercambah rasa sayang tu...

Kadang-kadang kita fikir kita dah kenal dengan pasangan kita, tapi sebenarnya banyak lagi perkara yang kita tidak tahu pasal dia. Bila ada masalah selesaikan dengan cara baik.

Contohnya aku ni jenis angin sikit, bila aku marah baik aku mendiamkan diri sebab aku takut akan keluar benda yang bukan-bukan bila aku marah sebab tu la pernah 3 hari aku tak SMS or jawab call dia. Dan dia tak berhenti-henti pujuk. Kalau orang lain, mesti buat bodoh jer kan? Dia sabar sungguh nak memujuk. Sebab tu la aku pilih dia. hehehe...

Kalau kena angin kus-kus dia plak, aku merajuk juga hahaha... So dia tak berani nak angin lama-lama. Nampak tak permainan dia disitu?? Keh3...


AZAM 2013

Opkos la nak kurus. Aku ni macam belon sekejap kurus sekejap gemok. Kalau aku jaga makan sikit memang akan turun berat tapi kalau makan lalu naik plak berat. Umi aku pon asyik tegur hari tu balik kurus sikit ni balik gemok balik. So azam 2013 nak kurus sebab nak pakai baju pengantin boleh tegha tu?? Keh3..

Azam satu lagi tentulah nak menjadi yang halal kepadanya.. Nak mendirikan rumahtangga. Lagi pula kami dah lama berkawan. Sedar tak sedar 3 tahun gak la. Bercinta tu entah la berapa lama..Sedar-sedar dia melamar nak buat isteri jer.. =P

Doakan apa yang kami rancang dipermudahkan dan rezeki kami dimurahkan sebab kekangan yang menyebabkan kami tak kahwin lagi adalah duit. Harap-harap rezeki kami murah tahun 2013 ni...


;)

Akhir kata, tahniah sebab berjaya baca sampai habis. Sila tinggalkan komen dan selamat tahun baru 2013 pada semua. Semoga apa jua impian dan azam ampa akan tercapai insyaallah...



7 comments:

  1. x aci pksa tinggalkn komen... :p

    moga sgalanya dipermudahkan...Amin

    ReplyDelete
  2. wahh cpt2 tunang cpt2 kawan. hee.
    semoga dipermudahkn yee.

    ReplyDelete
  3. onie doakan hubungan cik gk dengan ttm sampai ke akhir hayat,inshaAllah... banyak bersabar dalam perhubungan,onie doakan cik gk yg terbaik tau,nak kawen roger awal2,senang onie nak book date nanti ke sana :)


    cik gk, semoga peroleh pekerjaan itu... yang penting istiqamah dalam bekerja itu penting baru rezeki berkat,tak kisah la kita ni kuli ke apa,yang penting ikhlas... :)


    cik gkkkkkkkkk,hubungan jarak jauh tu ? bagi yang mampu,onie punnnnnnn sedang belajar hubungan jarak jauh,inshaAllah :P


    azam onie pula?nak renobet gigi i yang comel ini,ahak

    ReplyDelete
  4. semoga urusan ampa berdua dipermudahkanNya amin, tak kira la urusan apa pun :D

    insyaAllah Dia tak pernah hampakan doa hambaNya ;)

    ReplyDelete
  5. insyaAllah dipermudahkan..

    jom kite kurangkan ketumpatan isipadu badan sama2..hahaha..

    ReplyDelete
  6. yeay2! nak kawen. nak kawen. nak kawen jugak! haha

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi