Friday, February 15, 2013

INFECTION





Baru-baru ni dalam entry ni aku ada bagitau yang aku jatuh sakit. Memang teruk juga la sebab apa yang aku makan semua keluar balik. (muntah) Memang tak keluar rumah la cuti raya cina tu. Tapi yang ajaibnya hari En TTM nak bawa aku ke rumah tok dia dah rasa sihat sikit.

Hari nak balik KL sakit balik. Sehari muntah-muntah. Esoknya pergi kerja lembik je rasa. Hari kedua kerja malam tu tak boleh tidur sebab badan aku sakit-sakit. Dada sejuk. Sampai aku terfikir nak mati dah ker aku ni??

Semalam datang keja, Lemau je rasa. Still muntah-muntah lagi. Bila aku pergi klinik, doctor amik darah dan check doctor cakap ada infection kat darah tapi bebas dari denggi. Lega la juga rasa hati ni sebab sekarang kan musim denggi. Kalau minggu depan still tak sihat lagi doctor suruh pergi sekali lagi buat ujian darah.




Masa dekat klinik sempat juga aku timbang berat dan hasilnya aku dah turun 3KG. Susah payah kot tegha nak turun 3KG ni. Tapi ada la juga hasilnya. Cuma banyak lagi usaha aku kena buat untuk turunkan berat badan. Yang penting aku tak amik pil kurus. Semua ni berkat pergi gym dan kurangkan makan nasi.
Nantilah aku kongsikan apa yang makan. =P

Berbalik pasal cerita aku sakit sampai muntah-muntah tu sempat lagi aku melawak dengan Kiera, ni mesti sebab aku kena alah dia..Yala dia kan tengah pregnant so aku tolong bawa alah dia la ni keh3…

Hari ni walaupun rasa lemau lagi, dah ok sikit dari semalam. Terima kasih pada mereka yang ambil berat dan mendoakan aku cepat sembuh. =)





5 comments:

  1. alhamdulillah. get well soon.

    jom baca entry baru daya : http://nurulhidayahyaacob92.blogspot.com/2013/02/result.html

    ReplyDelete
  2. Take care cik gk.. asyik muntah je tu effect kat berat badan gak tu.. cik gk jangan maleh2 makan ubat ngan pi klinik na..

    ReplyDelete
  3. agak-agak u ingat i lg tak? dulu i private blog lama and tuka url sume. tak taula u ingat lg ke tak :(

    ReplyDelete
  4. agak-agak u ingat i lg tak? dulu i private blog lama and tuka url sume. tak taula u ingat lg ke tak :(

    ReplyDelete
  5. nak jugak tue ambik alah kami. ambik la ambik la mana tau boleh tolong proses penurunan berat badan hahahahaha :p

    rasa kami kan ampa kena duduk kt kg TTM la, buktinya time ampa nak balik sana ampa terus rasa sihat sikit kihkihkih :p

    Alhamdulilah takde pape

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi