Wednesday, February 13, 2013

NOVEL-NOVEL YANG BAKAL DI REVIEW


Baru-baru ini telah berlangsung Karnival Karangkraf dekat Shah Alam tapi aku tak berkesempatan nak pergi sebab balik Kampung kat Kedah. Sebelum ni dok canang-canang dah nak pergi Karnival ni dengan kak shida Anwar tapi tak jadi sebab aku balik kampung jadi order je la kan hehe....

Sebelum order tu wajib la pergi survey dulu novel apa nak beli dan keputusannya novel ini yang dipilih


Novel yang bakal aku review


Sememangnya aku suka review novel sebab aku dapat membantu pembaca untuk buat keputusan novel apa yang bakal mereka pilih untuk dibeli. Sebab dari pengalaman aku sendiri, aku selalu tak tahu nak buat keputusan novel apa yang aku nak beli. Jadi mungkin ampa semua pon ada pengalaman macam aku jadi sedikit sebanyak review yang aku buat dapat membantu ampa buat keputusan.

Kalau sebelum ni antara novel yang aku pernah review novel Suamiku Tak Romantik Tapi Autistik, Projek Memikat Suami, dan yang terbaru The Wedding Breaker (kalau nak baca ulasan pasal novel yang lain boleh tekan kat Labels Novel Review 

Baru-baru ini juga aku berkesempatan mengenali blog penulis The Wedding Breaker (TWB) yang telah review blog-blog yang pernah review novel hasil penulisannya termasuk blog aku. Di blognya juga ada cerpen lain yang menarik hati untuk kita baca dan mungkin juga akan jadi novel satu hari nanti. Antaranya 13 jam-A380. Ketagih dah weh. Jom berkunjung ke blog Eve- Novelis TWB.

Berbalik pada novel-novel yang baru dibeli tu, aku belum berkesempatan nak ambil dekat kak shida novel tu. Nanti dah dapat aku review satu-satu yer... ;)


NOTACIKGADIS: Mungkin lepas ni aku akan ulas secara lebih details novel-novel yang jadi pilihan aku.




10 comments:

  1. Huhu...dh lama tggl zmn novel... Zmn ank dra x kwtinggalan juga utk baca novel..

    ReplyDelete
  2. lepas ni bole jadi pengulas novel bertauliah la GK..

    ReplyDelete
  3. mak aih banyaknya novel..tak penat ke baca tu*apapunyasoalanda..heehe

    jemput join segmen..
    http://www.jeritpekik.my/2013/02/segmenblog-pilihan-februari.html

    ReplyDelete
  4. @sunah

    haha...kak sunah, mungkin suatu hari nanti....sapa tahu kan? ^_^

    ReplyDelete
  5. Huhu. Sejak bekerja ni, susah betul nak carik masa baca novel atau buku-buku ilmiah yg lain. Asyik kena baca kontrak atau technical specifications je.

    ReplyDelete
  6. suka baca novel tapi now ikut mood... kadang2 baca 2, 3 helai dh mula boring... huhuhu...

    ReplyDelete
  7. dah bape lama kami xbeli novel =.=

    ReplyDelete
  8. boleh jadi sponsorship untuk novel tak ? >> http://rawrmeansaranghaeyo.blogspot.com/2013/07/pencarian-sponsor-hanya-8-hari.html

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi