Friday, June 28, 2013

PERSEDIAAN PERKAHWINAN & CHECKLIST PERKAHWINAN



Assalamualaikum...

Sekarang ni aku dah start survey apa-apa yang patut untuk wedding day nanti. Dari segi photographer, make up dan goodies. Itu jer la yang aku bagi tumpuan dulu. Tapi alhamdulilah la aku dah dapat booking untuk make up dan juga photographer. 

Ramai yang cakap majlis aku lambat lagi kenapa dok kalut sangat. Suka hati la aku nak kalut ka tak tapi tu hanya mampu jawab dalam hati jer la.... =P

Aku jenis orang yang bila aku buat keja last minute aku akan jadi kelam kabut kemudian aku akan stress sampai migrain. Sebab tu la apa-apa hal memang aku buat persiapan dari awal lagi, Sebagai contoh la aku amik pengalaman dari kawan-kawan depa start buat persiapan dari lepas bertunang lagi sekarang ni hanya nak tunggu majlis dah dok rileks dah. 

Kalau orang nak cakap aku ni terlebih excited ka, beriya-iya sangat ka lantak depa la.. Time hang nanti aku nak tengok plak hang nak kelam kabut ka tak? Jahat tak aku? Hahaha... Ada juga kawan yang memahami depa cakap hang belajaq dari pengalaman eyh? Aku gelak ja. 

Masa aku tunang ritu pon memang last minute aku dapat confirm tarikh, memang jenuh mencari juga la MUA dengan photographer. Bayangkan berapa puluh email aku hantar tapi kebanyakan jawapan sangat mengecewakan aku. Akhirnya dapat gak Mak andam dan juga Photographer lepas puas mencari. So mari kita belajar dari pengalaman.

Checklist pon aku dah buat dah.. Nanti aku kongsikan dengan ampa eyh checklist aku. Dan pada mereka yang tengah pening lagi tak tau nak start dari mana, aku kongsikan checklist perkahwinan.

Kredit to Syokkahwin.com


Nak checklist macam ni tak?? Boleh KLIK SINI

Lepas raya aku dan pasangan akan mula start survey untuk pakaian pengantin lak. Kalau ampa nak suggest mana-mana butik area Alor Star, Jitra dan Sg Petani dialu-alukan.

Itu saja yang dapat aku kongsikan buat bakal-bakal pengantin semua.

Tips: Jangan buat kerja last minute.



27 comments:

  1. salam.. dah nak kawen yer. tahniah dear...:)

    ReplyDelete
  2. prepare awal awal ni bagus kann..
    sye singgah sis :)

    ReplyDelete
  3. kak el dulu mak kak el yang buat kan
    kak el balik2 kpg dah siap semua..tgu nak kenduri je esoknya hahaha

    ReplyDelete
  4. ha ah..tau xpe..better buat slow + steady daripada buat last min lepas tu dk kelam kabut sensorang..hik3,

    ReplyDelete
  5. eh tak sangka u dtg blog i. ingat i lg tak? hee

    ReplyDelete
  6. huhu boleh buat rujukan kalo nak kawen ni nanti...

    salam kenal mehla add blog saya..

    http://lollista.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. betul la tue. kita buat awal bukan sebab eksaited tapi sebab memang kena buat awal sebabnya kita nak yang terbaik and xmau main aci cop je semua benda bila dah kalut.

    lagi satu benda yang buat kalut nie akan makan banyak modal dan boleh jadi pembaziran sebab kita takde perancangan dari awal. itu dari apa yang kami perhati dan alami snediri :D

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum,
    Kami menyediakan khidmat sticker / tq tag dengan harga yang sangat rendah. Juga terdapat servis untuk design sticker / poster / kad kahwin dll..


    http://persiapankahwinsimple.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Hye sis.. blogwalking here.. best baca entry sis.. follow me back :)
    meafacundos.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. hehehe biar orang nak kata apa..kalut ke tak kalut ke, yang rasa kita :)

    ReplyDelete
  11. butik pengantin amani bridal. fb : amanibridal@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  12. dah follow awak :)))
    follow kita semula ye,
    meafacundos.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. thanks byk2 for the idea sharing..^^

    ReplyDelete
  14. hai ..asslam ..masih knal n engat sheda x;) bole x pomot hasil2 mkup sheda dlm blog sis? kot ada yg berminat to mkup hari e-day,sanding or lain2 event .. Fb sheda https://www.facebook.com/syida.rodzi?ref=tn_tnmn

    ReplyDelete
  15. Dapatkan ilmu perkahwinan anda disini
    http://ilmu-perkahwinan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Salam... tip2 yang menarik.. :-) kalau nak kahwin memang kena ada persedian dan rancang betul2 kan.. baru lah apa yg kt impikan selama ni jd kenyataan.. jgn main belasah je.. hehehe.. sy nak kongsi kan link ni mungkin dapat membantu kawan2 yang masih buntu cari cara buat persediaan perkahwinan tambah2 lagi mcm mana nak kumpul duit.. dptkan tip2 di link ni

    http://www.maskahwin.com/hop.php?ref=ctmarnal

    tq gadis kampung separa bandar..

    ReplyDelete
  17. thanks for this tip..sangat sangat berguna..

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi