Wednesday, June 26, 2013

REVIEW: PELAMIN TUNANG


Assalamualaikum..

Tudia kemain lama nak update blog kan? Hari ni aku nak review mini pelamin untuk tunang. Kemain kan tunang ada pelamin bagai...

Sebenarnya memang aku tak tempah pon pelamin-pelamin ni. Memang nak buat sendiri... Lepas tu aku singgah rumah sepupu aku amik barang hantaran sebab aku minta tolong mak sedara aku buatkan untuk dua bekas. Kebetulan adik dia kahwin baru-baru ni saja la aku tanya pasal pelamin berapa harganya...Lagipun yang buat pelamin tu adik ipar dia.

Saja jer tanya lepas tu kakak (panggilan untuk sepupu aku) tanya tunang ni tak mau pelamin ka? Aku pon jawab tak apa la nak buat sendiri cadangnya. Lepas tu dapat SMS kakak tanya nak pelamin tak? Kakak nk sponsor. Apa lagi macam orang mengantuk disorongkan bantal la terus aku terima.

So ampa jangan ingat membazir plak sebab memang sah-sah jimat sebab ada orang sponsor keh3.... Cantik tak pelamin ni???

Selepas siap pelamin

Asalnya design macam lain sebab diorang letak stage sekali. Pastu walid plak tak bagi letak stage. Diorang terpaksa buka balik pelamin dan pasang balik jadi la design macam yang terpapar dalam gambar. **Mohon bapa2 jangan masuk campur yer dalam urus pelamin ni serah kat orang perempuan jer pasal ni hehe..


Lepas tu aku tambahkan perhiasan sendiri sebagai contohnya ranting kayu yang aku beli dekat Nilai 3, harganya RM7.90 setiap satu. Aku beli dua. Kebetulan ada tempayan dah sebagai hiasan kat rumah aku guna tu jer sebagai hiasan dan tambah bunga DIY paper crepe dekat ranting kayu tu. Ditambah dengan lantern warna merah dan biru harganya dalam RM 2 something.  So jadi la macam gambar di bawah ni...




Lokasi aku amik pelamin ni adalah dekat Pokok Tai, Kedah. Kalau ampa dok area Guar Chempedak ka, Yan ka Bukit Besar, Pendang atau tempat yang berdekatan atapun jauh yang nak pakai khidmat dia boleh la add FB As Mar (kakcik) tapi dia jarang online sket... atau ampa memang betul2 nak deal dengan dia boleh inbox Page GKSB aku kalau nak nombor telefon dia....

Ada sesetengah orang rasa tunang jer pon tak perlu nak pelamin-pelamin bagai..Membazir. Tapi dalam situasi aku di sponsor ok? Kalau yang rasa kurang bajet ampa boleh DIY sendiri pelamin ampa. Tipsnya ampa cari mana-mana gambar yang ampa berkenan dan cuba cari barang-barang yang diperlukan contohnya kain apa nak beli, benda apa nak pakai.. Masa mula-mula tu macam tu la aku buat tapi dah rezeki aku kan ada sponsor alhamdulillah... 

Dan yang pasti banyak kegunaan pelamin ni... Bukan saja-saja nak ada. Kat sini la tempat kita sarung cincin dan bergambar dengan sanak saudara dan juga kawan-kawan... Baru rasa macam puas hati sikit.


2 orang ni jer kawan yang hadir..sbb tak panggil ramai orang pon =P

Aku tak panggil kawan-kawan sangat pon... Aku jemput budak opis 2 orang, dengan 4 orang geng KBU yang dapat datang depa 2 orang ni jer..Terima kasih sangat-sangat yer kome sudi datang (tiba-tiba kuar bahasa perok)


Ni plak adik-adik aku dan sepupu-sepupu termasuk sepupu ipar (ada ker) hahaha.... 

Pic feveret aku


Dan paling best kalau ada pelamin.. kawan-kawan ampa nak posing macam ni pon boleh sambil imbau kenangan sebelum kawen dulu kih3....

 kredit to syakira dan nadzri #cinta blogger 


Sekian

;)



18 comments:

  1. lawaa hiasan pelamin tunang cik gk..
    btw, tahniah ye..nanti kahwin jgn lupa jemput..hehhehhehh..

    ReplyDelete
  2. jeles toi.... hahahhaa isk kena pikiaq balik nie nk buat katak mau ~

    ReplyDelete
  3. kak lebih suka pelamin yang gambar 1st nampak simple je..hehehe

    ReplyDelete
  4. Tahniah sis :)

    Pelamin tema biru pink dah sama macam tema warna blog anis.. Hehehe

    ReplyDelete
  5. cantik rumah walid ampa batu2 gitu..terus naik seri pelamin tu sebab background dinding cantik..hehee..

    ReplyDelete
  6. hahaha mention sponsor tu byk2 kali hahaha tahu lah dik woii

    makanya majlis tunang tu bkn buat kat umah ke dik

    untunglah tunang ada pelamin hahaha
    k.el dulu mana ada..just ahli korga tunang je giler rmi cam kenduri hehe

    ReplyDelete
  7. wah.... tahniah....
    cantik pelamin...
    kretip

    ^____^

    ReplyDelete
  8. haaaaa ade jugak bukti kami mai!!! hahahahahaha *keji punya ayat :p

    seyes cantik. nadh yang jarang memuji pelamin rumah kenduri org pun dia puji cantik pelamin GK. dia buat sendiri ke? dia tnye kami ritu masa mula dia nampak

    ReplyDelete
  9. Syafiqah:
    terima kasih....... insyaallah akan jemput tapi wajib kena datang hehe

    mrs makmum:
    katak mana plak ni? keh3...

    adish shida:
    dah beli akak, sayang plak kalo xguna..tu yg tambah tu...

    qaseh raihan:
    thanks ;)

    ReplyDelete
  10. ANIS:
    Terima kasih.. eh..tersama plak kan hehe

    SHAHADA:
    Dia buat sendiri tu hehe...

    EL:
    Haruslah mention iklan penaja tu keh3..Buat kat rumah kak...kat kampung

    AQUE:
    Terima kasih ;)

    ASYIK IZAS:
    Terima kasih ;)

    KIERA: Wahhh terharunya kami...

    ReplyDelete
  11. Tahniah, dah jadi tunangan org. :)

    ReplyDelete
  12. cantik pelamin tapi kalau ada stage lg lawa hee tp dh ayah suruh ikutkan jelah ye tak

    ReplyDelete
  13. cantik pelamin..bride-to-be pon nampak berseri2..hehe alhamdulillah, rezeki..hehe

    ReplyDelete
  14. Hai..saye blogger baru..do follow me back ye ;) pnutzlotpi.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. ehh2 nak tnya yg pakai baju puteh tepi cik gk tu nama ape?..teetttt

    ReplyDelete
  16. cantik pelamin..
    tahniah cik GK =)

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi