Wednesday, August 14, 2013

PUASNYA RAYA



Assalamualaikum.....

Selamat Hari Raya =P

Baru gegeh nak update blog biasalah sibuk beraya hehehe... Tahun ni memang rasa kepuasan sangat beraya. Tambah sepupu sepapat semua balik, macam-macam projek raya kami rancang. Dari bergambar tepi sawah, mandi air terjun hinggakan BBQ dan paling tak boleh blah budak2 laki wat meriam tanah... Tapi sayang hard disk aku tertinggal kat kampung.. Dah dapat gambar dalam hard disk tu baru sedap sket nak cerita...Postpone dulu la nowh....

Kasi satu dulu gambar pemanas entry

Projek keretapi dalam air di Air terjun batu hampar, Yan


Macam biasa tahun ni boleh dikatakan tahun terakhir sebagai orang bujang. Memang puas beraya dengan family sebab tahun depan belum tentu lagi aku dapat beraya dengan depa, mana tau kena beraya rumah mentua ka..Tapi kalo menang undi bleh lagi beraya ngan family aku... Sebak plak rasa sob sob.....

En Tunang pon tahun ni datang beraya sampai ke kampung aku kat Yan, jauh tu dari Perlis... nak buat gena sepanjang kami duduk Alor Star memang tak pernah sekali pon beraya kat umah sendiri, suma beraya dekat rumah tok kat Yan. Tambah bapak aku dah buat rumah kat kampung lagi sedap beraya di rumah sendiri... 

Bila dah En Tunang datang beraya kat rumah, haruslah aku p beraya rumah dia plak. Sampai-sampai jer terus mak dia ajak makan nasi. Segan cheq.... Tapi tudia la.. kalo makan ramai-ramai ni kena lauk petai plak, habis pecah rahsia yang aku tak makan petai hahaha.... Lagi sayur pucuk apa tah...Dengar pon tak pernah...kesian aku kan? En T plak p bocor rahsia aku tak makan ikan keli, haruan... Adoi malu kat depa.... Nampak sangat kegadisan kampung separa bandar aku ni ahahaha

Pastu kan yang syoknya bakal bapak mentua kata aku dah kurus wohaaa! Aku balas "Perli ka apa ni" sambil gelak-gelak... hehehe... Tapi bakal bapak mentua kata betul la nmpak kurus sket... Terus aku ngadu En Tunang kata aku gemok... Tergelak depa semua..... Bakal Bapak Mentua suruh transfer sket dekat En Tunang... "Tunggu kawin" kata aku dalam hati keh3.... Gila nak kata depan-depan.... Senyum jer la mampu hehehe.... =P

Ni plak gambar raya family aku. 

My family 

Kami tak ada tema sebab semua dah macam-macam warna dah... Paling lari tema hat warna hijau tu. Lari jauh sungguh..... Bukan tak rancang, dah rancang dari awal-awal tapi ada saja yang buat spoil. Kononnya tema warna merah, marron camtu la... Sudahnya sorang merah ang ang, sorang purple sebab tak ada warna lain dah saiz tu n sorang lagi tiba-tiba hijau. Tengok family org len kemain lagi sendondon....

Gitu la raya aku tahun ni...Tunggu aku dapat gambar...Dapat ja gambar terus aku update... Persiapan kahwin tak start lagi. Baju pengantin pon tak survey lagi.... Hujung bulan ni aku balik baru boleh p cari... Sabau jer la... PJJ cmni la....

Raya ampa plak macam mana? Kongsi-kongsikan la... ;)







7 comments:

  1. mesti segan kn bila beraya umah tunangkn? hehe
    family fiqa xpernah pkai baju sama warna time raya..nk wat cne masing2 ada warna pilihan hati hehe

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Raya Aidilfitri...taun depan kalau raya kat pelis mai la beraya rumah di tepi bendang mak akak no...hehheee...

    Sedondon ke tak ke yang penting hepiiii dihari raya.

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan!

    OMG! I love the pic! classical gitew.
    The bicycle memang prop terbaik! :D :D I wish I could have foto raya macam gini sempoi!

    p/s: yes me and family pun beraya tanpa tema warna tiap tiap tahun warna warni hihihi

    Selamat hari Raya to you and your family!

    xoxoxo Ms Pearl

    http://chepearl.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. kalau pose bebas mesti lagi menarik gambar family ang

    ReplyDelete
  5. wah lama tak tengok GKSB dalam gambaq..emm dah nak kawen ka thn depan..semoga selamat eh, Selamat Hari raya Maaf Zahir Batin...pcl ucakkan utk GKSB dan semua pembaca di sini.

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi