Monday, August 19, 2013

REVIEW: CHECKLIST PERTUNANGAN GKSB



Assalamualaikum.... 

Amik mood kejap nak update blog... Alhamdulillah majlis pertunangan aku dah selesai dengan jayanya bulan 5 hari tu. Tips sebelum nak buat apa-apa adalah kita kena sediakan checklist. Tak kira la lambat ka cepat ka checklist tu yang penting..Bila dah selesai semua baru kita tahu berapa bajet yang kita telah gunakan... 

Yang ni adalah bajet dan checklist aku untuk majlis pertunangan... 




Jumlah yang telah aku habiskan lebih kurang RM883 untuk semua sekali... Nampak macam banyak tapi aku rasa aku jimat lagi banyak sebab banyak orang sponsor.... Cuma berhabis dekat Mekap dengan photographer jer... Tapi tak apa la aku puas hati dengan mekap dan gambar pon cun-cun. Boleh baca REVIEW MUA dan REVIEW PHOTOGRAPHER

Walaupun jumlah RM8++ tapi tak terasa sangat sebab aku buat persediaan dari awal dan selalunya pembayaran bukannya dalam masa serentak. Itulah kelebihannya bila kita buat persediaan awal ;) Beli sikit demi sikit dulu yer... Camtu juga aku dapat tips dari kawan-kawan yang lain untuk barang hantaran nanti. Bila nak dekat kenduri tak terasa sangat kita guna duit banyak huhu...

Dah bincang dah dengan En Tunang pasal ni... Kita beli sikit demi sikit dlu nowh.... Hujung bulan ni insyaallah misi nak mencari baju resepsi plak... Ada la En Tunang cakap "Kita pakai lain dari yang lain sikit mau tak??" Aku tanya pakai apa? Dia jawab "Jersey" pastu gelak2... sekeh juga japgi.. Aiyakkk!! Kalau minat bola pon agak-agak la kan.. 

Pejam celik pejam celik insyaallah 6 bulan lagi majlis aku. Risau semua ada... Macam-macam aku fikir... Sebelum tidur tu mesti nak fikir macam-macam lepas tu sampai mimpi-mimpi.... Rasa macam susah sebab aku duduk jauh... Kalau dekat senang.... Bila duduk jauh ni macam terhad sket nak buat apa2 pon sebab tu la aku memang kena prepare awal apa-apa hal pon. 

Kalau rasa 6 bulan tu lambat lagi tapi bagi aku 6 bulan tu sekejap jer.... Almaklum la dalam family aku, aku orang pertama yang akan kahwin so macam kurang berpengalaman sikit nasib baik la ada kawan-kawan yang banyak bantu aku dan bagi banyak pendapat. 

Bila ingat ja 6 bulan lagi jantung aku mesti berdegup laju... Perut mula memulas.. Alahai..baru 6 bulan.. Kalau 6 hari entah macam mana rupanya huhuhu...Lepas ni insyaallah aku akan kongsikan plak checklist untuk majlis perkahwinan aku. Aku pernah review sebelum ni. Kalau nak ampa boleh download checklist tu kat SINI


Menghitung hari =P




8 comments:

  1. memang sebelum apa2 kita kena buat checklist baru kemas dan teratur langkah tu, btw nice sharing dear... ^_^

    ReplyDelete
  2. Check list memang penting, kawen nanti jgn lupa buat check list tetamu kot2 ada yg terlupa pulak.

    ReplyDelete
  3. comey apa pakai jersey ~ haahahahah ijau kuning

    ReplyDelete
  4. selamat meng-prepare!!! hehe......

    aku dulu tunang abes RM1+++ sebab instead of buat kat kedah, kami buat kat perak sebab mak azri tak brapa sihat nak jalan jauh..... so ada additional kat sewa homestay.....

    semua aku handle sorang2 tau!!! belah azri aku buat, belah akupun aku buat sorang2.... semua family kan jauh so aku terpaksa buat sendiri la. azri lak sibuk jaga mak dia kat sepital. cincin tunang pun aku beli sendiri!!! azri bagi duit je..... hehe.... pikir2 sedih tapi bangga sebab semua jalan lancar.... alhamdulillah......

    ReplyDelete
  5. kami tak bertunang terus kahwin..hehe

    tapi memang baguslah siap ada checklist..penting tu

    moga urusan dipermudahkanNya

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi