Thursday, August 1, 2013

ZAMAN BUJANG YANG TINGGAL SEDETIK CUMA


Assalamualaikum...

Semalam masa termenung atas katil saja dok mengira tiba-tiba tersentak 6 bulan lagi aku akan menamatkan zaman bujang aku.... Phewwww... Lap peluh.... Mula la rasa ketaq lutut semua sebab aku tak prepare apa lagi... Cadangnya lepas raya.. Tapi rasa cepatnya masa berlalu....Sempat ka??

Aduyai takut plak... Masa aku tengah tulis ni pon jantung dah dup dap dup dap.... Risau plak ada masa ke tak untuk persiapan padahal aku memang jenis prepare awal... Tapi sebab kalut nak raya aku stop dulu persiapan bagai tu... Dan paling penting nak kena confirm lain tarikh kenduri dengan keluarga En Tunang.

Cadangnya nak buat akad nikah hari Jumaat, tapi sebelah Perlis ni Jumaat keja lagi... Pastu tarikh kenduri aku dah confirm, cuma sebelah laki ja belum sama ada esok tu kenduri sebelah lelaki atau selang sehari. Nak kena confirmkan balik lepas raya ni...

Baju nikah pon tak buat lagi.. Masih bersantai-santai lagi hahaha... Hantaran, baju kenduri dan segala mak nenek untuk kenduri tu lepas raya la nampaknya.. Risau plak.. -__-" Dah la sorang utara sorang tengah-tengah KL, kalo dekat senang la sikit..Kalo jauh-jauh ni kena balik slalu la nampaknya... $$ lagi.... ishhh... 

Aku rasa mesti ramai bakal pengantin pon rasa semak kepala macam aku ni, risau tak bertempat kan? Apa-apa pon sama-sama kita aturkan segalanya....

Phewww pheewww lap peluh betina -_-"


Nak kahwin pakai gini bleh?? =P


11 comments:

  1. insyaAllah.....slow2 kayuh ~ yg penting tarikh tu kena cmfirm dulu bru boleh nk baget kayuh sloww tu berapa kilometere sejam.....tak semestinya dok jauh tu payah yg dok dekat pn payah jugak..sama ja....kdg sorang free sorang bz teramat..mau tak mau ada jugak bnda yg kena prepare sorang2

    ReplyDelete
  2. untung la lagi 6bulan..Eina ni lagi satu bulan je lagi.BUlan Jun haritu baru Mr.Cinta habaq kata nak kawen..suma pakat kalot

    ReplyDelete
  3. untung la lagi 6bulan..Eina ni lagi satu bulan je lagi.BUlan Jun haritu baru Mr.Cinta habaq kata nak kawen..suma pakat kalot

    ReplyDelete
  4. sabar-sabar jangan buat keja dengan keadaan diri tak tenang nt satu ape pun x jadi. sempat tue insyaAllah sbb ampa pun ada yang dah buat kan. cuma lepas raya nie memang kena mula dah la :D

    ReplyDelete
  5. biasalah tu darah gemuruh setiap bakal pengantin akan rasa cam tu..slow2 ea..harap semua berjalan ngan baik

    segaklah hangpa pakai dress mcm tu

    ReplyDelete
  6. same la kite sis...takpe..pikir positif je ni..insyallah sempat hehehe..

    ReplyDelete
  7. xpe sempat lagi tu 6 bulan.. fiqa lagi sebulan lbh tp hantaran xdeco lagi, hntrn en tunang ada xbeli lg.. baju pon still kat tailor lg huwaa fening2 huhu

    ReplyDelete
  8. @mrs makmum: nak kena pecut la kot lepas ni hehe

    ReplyDelete
  9. @eina: jenuh kalut la...6 bulan ni pon rasa mcm dh singkat jer hehe

    ReplyDelete
  10. @Kiera: memang kena mula dah...nasib baik ada checklist kalo tak, xtahu nk mula dari mana...

    ReplyDelete
  11. sha lagi 25 hari..jurunikah punya hal pun tak setel lagi..stressssss...

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi