Thursday, September 5, 2013

BUANG TABIAT NAK JADI BINI ORANG / KEK KARAMEL




Sejak menjak nak jadi bini orang ni dah buang tebiat aku gigih buat benda yang langsung aku tak pernah terfikir nak buat..... Langsung tak minat.... Tapi nak kata dapat "hidayah" tu boleh la atau lebih kepada jawapan yang tepat adalah dapat kesedaran...

Kesedaran Pertama

Kek perisa strawberry + oren







Perisa ros+oren+vanilla






Kek Karamel.... Gigih tak gigih sampai pergi beli oven baru la sebab nak buat kek ni... Percubaan pertama gagal sebab oven tu just ada api atas bawah memang hangit la atas kek tu tapi dalam elok. Camtu juga dengan percubaan kedua. Kek tu keras la apa la..Nak tak nak aku pergi beli oven baru. 

Akhirnya percubaan ketiga dan keempat baru menjadi. Kek atas tu adalah hasil percubaan ketiga dan keempat siap bawa p masa jamuan raya lagi. Masa aku post dalam FB aku, terkejut adik aku tengok. Biar betul kak aku ni buat kek sedangkan masa umi aku buat jangankan kata nak tolong, tengok pon tak. Jujur aku cakap aku tak minat langsung nak buatnya... 

Tapi masa buka puasa dengan geng KBU dlu masa kak shida bawa kek tu aku tengok kemain lagi En Tunang aku makan dengan seleranya. Maybe lepas tu semangat nak buat sendiri tu datang. Gigih kemain lagi aku belajar buat. Thanks dekat kak Shida sebab banyak membantu =P

Tu baru kesedaran pertama. Kesederan-kesedaran lain nanti dah sampai masa aku letak dalam blog. Sekarang ni tengah gigih DIY sendiri untuk goodies aku. Dah siap aku tunjuk hehehehe... 

Adik aku si puteri siap order lagi "kakak, nanti kakak balik kakak buat kek karamel na??" Baik la adikku sayang.... 



PSSSTTT: Boleh amik order buat kek karamel dah kot? Hahahaha




11 comments:

  1. Yang akak selalu tengok kek bawah tu depa kukus. Mesti rasa kek yang dibakar lebih menarik serta wangi.

    ReplyDelete
  2. nampak sedap sangat:)

    bila la kesedaran nana nak muncul ni,tunggu nak kawen nanti kot^-^

    ReplyDelete
  3. cantek kek karamel anis tu
    wah wah wahhhhh..nak tambat hati suami kenalah tau apa yg dia suka mkn hehe

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah.kesedaran datang tanpa di duga..bagus3x.tahniah.. haha

    ReplyDelete
  5. hahaha...nti dh kwen lg la byk kesedaran yg muncul...nk tmbat ati suami la katakan =)

    ReplyDelete
  6. sedapnya tgk....nk buat pn tak ramai org kt umah yg makan....lgpn takut trmkn byk...hahaha maklom la dok jaga bdn la nie

    ReplyDelete
  7. dah agak da sebab pe gk semangat nak wat..hahaha..apa pun tahniah coz mencuba...

    ReplyDelete
  8. wah...rajinnye..sy teringin sgt nak buat tapi mood rajin tu blm dtg..oven pn xde..hehe.bnyk sungguh alasan kan..diri..diri..

    ReplyDelete
  9. Kesedaran tue lg cpt dtg ble tgk depa semangat mkn hahahaha sama mcm kami la. Klu x asyik postpond je hihi

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi