Monday, October 28, 2013

REVIEW: KAD KAHWIN YANG UNIK DAN CANTIK



Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ni aku nak kongsi kat mana nak buat kad kahwin yang cantik dengan harga yang berpatutan. Owner adalah kawan USM aku. Kalau ampa nak tau depa ni waktu study lagi dah start bisnes. Alhamdulillah sekarang dah ada company sendiri dengan jenama Kad Kahwin Unity yang terletak di Sungai Petani Kedah.





Aku memang suka cuci mata dekat page depa sebab design kad kahwin depa semua lawa-lawa al-maklum la nak dekat kenduri ni memang cukup suka tengok kad kahwin yang cute dan cantik-cantik hehehe.... Antara design yang buat aku tertarik macam


Kad Kahwin versi FB

Kad kahwin edisi PLKN (Maybe kenal kat PLKN)



Kad kahwin edisi kartun polis+nurse (melambangkan pekerjaan pengantin)



Edisi Ipad


Senang cerita kalau ampa teringin nak buat kad yang unik boleh buat kat Kad Kahwin Unity. Dari apa yang aku nampak kalau nak dibandingkan dengan kad kahwin kat tempat lain, diorang punya design adalah jenis modern style dan latest. Biasalah budak grafik ni kreativiti diorang ni memang the best la.

Selain pada tu boleh juga buat streamer / bunting ikut design yang kita nak. Antara streamer yang diorang pernah design macam kat bawah ni:






Diorang ni bukan saja buat kad kahwin tapi turut sediakan pakej Photography dengan harga berpatutan. Pakej dia ampa boleh pilih yang mana sesuai dengan bajet ampa.




Antara gambar yang dihasilkan




Senang cerita kalau ampa tengah cari kad kahwin, yassin, photographer, guest book dekat Kadkahwin Unity semua ada. Boleh jer order dekat depa. Yang penting ampa akan puas hati. =)

Kalau ada yang berminat boleh LIKE:


Maklumkan jer ampa dapat tau dari blog aku Gadis Kampung Separa Bandar a.k.a Anyss Azman. Satgi gitau Cik GKSB depa heran plak hahaha sebab tak ramai kawan-kawan aku in real life tahu aku ada blog =P

Kad kahwin aku punya design pon dah siap. Nak tengok???? Tungguuuuu hihihi



23 comments:

  1. Abang akak kawen ni akak beli ready made punya kad je pas tu buat yg isi tu sendiri dan print...jimat kos...ahahaaa...

    ReplyDelete
  2. waaaaaaa... smart kad kahwin dia wat... <3

    ReplyDelete
  3. mcam2 idea sekarang muncul.. tinggal nak pilih yang mana berkenan je kan.. ;)

    ReplyDelete
  4. Pakej photographer tu boleyh tahan price..
    tapi kan i punye dapat 4x sesi tgkap gambar....
    prewedding, Nikah, sanding, outdoor..dapat pendrive n vcd untk unlimited shoot.
    frme dapat 2, album dapat 2jenis sticky n custom .....
    with Manjafoto Katija Abd Wahid ...search at fb

    ReplyDelete
  5. Saya baru jea p melawat unity nie minggu lepas.. Lawat student sy yg tgh menjalani praktikal kat situ.. Jujur sy katakan depa memang kreatif.. Hasil karya depa memang buat kita kagum..

    ReplyDelete
  6. @junaina

    tu salah satu cara nk jimatkan kos tapi biasalah trend skrg ni macam2 jenis kad unik kita boleh pilih hehehe

    ReplyDelete
  7. @eina

    kadang2 lain2 pakej ada kurang dan lebih kat sana sini... ;)

    ReplyDelete
  8. Haila.ramai blogger cerita pasal kahwin. Lambat lagi saya ni. hikhik :)

    ReplyDelete
  9. owh kedai kat Lagenda Height kan...tau sangat tu.

    ReplyDelete
  10. kreatifnya kad kawin tu..hehe

    http://thestoryofayna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Hi dear,

    RRWW Blogger Bride To Be Contest kat sini. Jom join!

    http://redribbonboutique.blogspot.com/2013/11/rrww-bridetobe-blogger-contest-2013.html

    ReplyDelete
  12. seriously.. semuanya cantik2 dan unik.. xsabar nk tgok cik gksb punya kad :)

    ReplyDelete
  13. Salam..la br tau kta ada kedai kad kawin yg cntik2 kt sp..hmm melepas sbb sy br je kawin bln 8 ritu. anyway sy ex-b2b dr kedah jg.. jmput singgah blog sy http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com..

    P/s: sy dh follow cik GKSB. tgk cerpen cinta kt sidebar ni rsa mcm kta da persmaan skit2..sy pn ada bt cerpen episod2 jg tp psl diri sy lah.. hehe :)

    ReplyDelete
  14. cantikkkk!!!! cik gk nanti kami nak kad na!! :D

    nanti header berdua pulak :P

    ReplyDelete
  15. memang cantik kad dia. hat ipad tue nampak gemok kad nya

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi