Wednesday, December 4, 2013

KALENDAR 2014: MERANCANG CUTI KAHWIN



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Tak lama lagi dah nak masuk 2014, bagi yang nak melangsungkan majlis kahwin mesti kalendar dah jadi kawan baik sekarang betul tak? Hari-hari dok belek kalendar. Ada yang dah tak sabar-sabar nak menanti ke tarikh istimewa tu.

Tapi bagi aku hari-hari yang dilalui sekarang macam dah tak rasa sebab terlampau sibuk dengan kerja hakiki dan itu salah satu sebab kenapa aku dah jarang update blog sekarang. =P

Bila dah masuk bulan Disember, mula la encik Tunang suruh adjust cuti siap-siap sebab senang dia nak apply. Aku dah gitau dia awal-awal kalau nak amik cuti biar sama tak la bila dah kahwin, sorang dah start keja sorang lagi nganga jer kat umah sebab amik cuti tak sama. hehehe..

Dari tadi aku dok tengok kalendar ni la untuk tahun 2014 punya. 





Sekarang ni tengah pening macam mana nak adjust cuti sebab cuti aku tinggal lebih kurang 12 hari lagi lepas tolak sesiap nak p jenjalan bulan 3 nanti. Cuti aku pula valid sampai bulan 7 tahun 2014 nanti. Kenduri sebelah laki plak 2 minggu lepas kenduri aku. Macam mana nak adjust ni hmmmmm....

Pening..pening..pening...

Kalau la tempat kerja bagi cuti khas untuk cuti kahwin kan best. En Tunang siap dapat cuti kahwin lagi seminggu. Jadi tak syok la plak kan...baru lepas kenduri, pastu kena masuk keja balik... lepas tu cuti plak untuk kenduri sebelah laki. Aku pon dah tak tau nak adjust macam mana. Yela mood pengantin lagi kan pastu kena masuk kerja lepas kenduri sebelah aku. Jemmmmm!!! Hahaha

Harap-harap ada la solution terbaik tak pon terpaksa la masuk kerja balik lepas 2 hari kenduri sebelah aku. Nak jimat cuti katanya..... Hmmmmm......



10 comments:

  1. slalu cuti kawen company bg paling kurang pun 3 hr cuti free kan..klu cmtu amik mc je..hihihi...

    ReplyDelete
  2. sib bek la kami kawen time krismas yeyyyyyyyyyyyyyyy ( saja bg haqngat ckit !!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. seb bek kami kawen time CNY tapi still tak cukup cuti tu hehe

      Delete
  3. kita pon penin macamana nak adjust cuti yang tak banyak itu..huhuhu

    ReplyDelete
  4. moga semua berjalan lancar
    ni akak sue (asam garam gula )

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi