Tuesday, April 22, 2014

KAMI BLOGGER UTAGHA: FATEH UWAIS KESAYANGAN RAMAI


Ahad lepas contact kiera ajak jumpa. Lagipun memang dah lama tak jumpa dia. Last jumpa masa aku nikah hari tu. Kebetulan hari ahad tu memang tak ada buat apa ajak suami ikut sekali dengan ditemani  Adik aku puteri.

Tapi adalah salah paham sikit, dapat wechat kiera dia cakap ada kat Tat Nasi Ayam. Aku pon ok la ingatkan dia dah tukar tempat sebab asal tu nak p kedai ASMANI kat Mergong tu. Siap cakap dah ada depan kedai lagi.

Laki aku plak aku cakap nanti singgah Shahab lepas makan dia plak terus p Shahab. Masa nak keluar dari rumah tu dengan kereta banyak, memang nak keluar dari simpang depan rumah pon amik masa gak, pastu tiba-tiba dia nak bebai sebab nak keluar simpang tak boleh lagi.

Laki aku ni memang pelik sikit, dia naik angin bila tak dapat cari parking, sesat, traffic jammed dan contoh macam di atas nak keluar simpang tak boleh. Yang tu cepat sangat nak marah tapi yang lain maintain cool jer... @_@ Bila tiba-tiba nak marah pasal tu, dengan aku sekali hangin. 

Pastu tersilap p shahab dulu plak. Sekali sampai Nasi Ayam Tat rupanya kiera kat kedai Asmani dia wechat tu dia maksud dia lalu ja. Tapi dia tak tulis lalu pon. T_T Terus patah balik tapi time tu aku plak drive. Laki dah ok, aku plak tak ok lagi hahaha... 

Membebel dekat dia Dah tahu time balik keja paham-paham jer la kereta banyak ni nak bebai plak. Pastu mula la aku tunjuk perasaan bawa kereta laju2 =P

Bila dah sampai tengok Uwais hilang perasaan marah. Konon nak tunjuk perasaan dengan suami pon tak jadi sebab si Uwais ni keletah dia kemain mencuit hati hahaha...





Tengok tu bila aku dukung dan riba dia, tangan tu berjalan cari tangan abah azrul dia, mata pandang tempat lain. Bila aku angkat depan muka aku pon nak tengok dia, dia pusing tengok abah azrul dia ja. Amboi anak...dengan lelaki ja layan eyh? Dengan mummy dia tak layan. 






Gambar ni kabur sket, puteri yang amik. Pastu bila cakap apa ni adik, gambaq tak elok pon. Dia boleh jawab camera kakak yang tak elok. Amboi hang adik..mulut... nset Z1 tu hahaha... Pic ni pon uwais tak habis-habis dok pegang tangan laki aku. 




Laki aku dengan Nadh dok sembang pasal bola, aku dengan kiera macam besa la, isu mak-mak la konon hahaha.... Masa kiera dok dukung uwais saja la ngusik Uwais, "Ada budak tu nak kena tinggal dengan abi dia satgi" Laju-laju si uwais sua tangan dengan Nadh nak suh abi dia dukung. Takut la tu kena tinggal dengan abi dia. Kiera cakap ingat dia tak paham ka apa kita cakap. Bijak betul budak ni. 

Si Uwais ni suka main dengan lelaki jer. Aku syak si Kiera ni suka menyendeng dengan nadh ja masa pregnant ni tu yang turun ke Uwais hahaha.. Kesian puteri, nak main dengan uwais, uwais bukan nak layan sgt hahaha... 

Tunggu yer mummy dengan abah azrul ada baby nanti boleh la geng dengan uwais. Kalau lelaki boleh la duduk satu team futsal kalau perempuan boleh buat menantu # ehhh =P



8 comments:

  1. eh eh, baju baby tu sama dengan ash, comel jer...

    ReplyDelete
  2. comel sungguh dia na...rasa nak terkam je...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
  4. cerdiknya...dh phm apa org kata uwais ni

    ReplyDelete
  5. amboiiiii kecik2 dh pandai memilih ek

    ReplyDelete
  6. nak gelak dulu. kahkahkahkahkah. nanti kami nak nyendeng sape pulak klu preggy anak gegirl ek. dengan harapan anak tue takmau dekat kaum lelaki pulak. kihkihkih :p tapi betoi la kot kan. kami mmg kuat nyendeng nadh masa pregnant dlu :p

    kira mood dia ok la tue. dia mau duduk. perot dah kenyang. tido dah sedap. seronok la dia main. thanks sudi luang masa jumpa kami bertiga, elehhh kami tau, ampa tue sebenarnya rindu uwais bukan rindu kami sangat pun. huhhhh!!!! :p

    and sory again pasal salah paham tue nguuuu ;((((((((

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi